Skocz do zawartości
  • 0

Sprawdzanie czasu wg. Skriptu

Pytanie

Witam, generalnie jakoże plugin "JobsReborn" nie posiada komendy utworzenia "turbodropu" na dany czas (np. godzinę) to muszę jakoś zrobic to samemu w skript
Coś tam zacząłem kminić z SkUtilities ale nie bardzo wiem jak dodać przykładową godzinę do wartości.
Może ma ktoś pomysł na jakis zamiennik? Chcę zrobić system na zasadzie jak ktoś uzyje danego itemu PPM - to zabiera mu ten item i uaktywnia mu TurboDrop na dany czas (w zależności od itemu)
Przykładowo - mam name taga nazwanego "TurboDrop 1h" to wywołuje komende, która po godzinie wraca do normalności.
Jeżeli ktoś użyje TurboDrop 1h i ktos inny TurboDrop 3h - to dodaje te wartości do siebie i wtedy po tych 4 godzinach wraca do normalności - chyba działanie znane
Coś tam kminiłem tutaj ale za cholere nie chce działać. Najpewniej jest zrobić jakąś funkcję by nie powielać schematów i zrobić na zasadzie wyczytania wartości z name itemu "1h" czy "3h" i w zależności od tego dodać wartość do variablesa jakiegoś

A i jeszcze dodam - komendy to:
execute console command "jobs expboost 1.35", "jobs moneyboost 1.35" i "jobs pointsboost 1.35"
a do normalności to samo tylko wartość
"1"

Edytowane przez kiroxtv
https://skript.pl/temat/37796-sprawdzanie-czasu-wg-skriptu/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wybaczcie, że wstawiam kolejny komentarz, ale udało mi się zrobić coś takiego, mimo wszystko nie pokazuje mi dokładnie wartości {turbodrop}
Proszę jakby ktos miał chęć - by poprawił błędy jakoś to ładnie spiął z komendami powyżej
Dziękuję

Nazwa przedmiotu to:

name tag named "&6TurboDrop &f1h" with lore "&6TurboDrop &fna &61 &fgodzine dla Gracza"

Edytowane przez kiroxtv
https://skript.pl/temat/37796-sprawdzanie-czasu-wg-skriptu/#findComment-239796

• 0
function turboDrop(p: player, item: item):
	if {_p}'s tool is name tag:
		if lore of {_p}'s tool is set:
			set {_name} to uncolored name of {_p}'s tool
			replace all "TurboDrop" and "h" and " " with "" in {_name}
			set {_turbodropczas} to ({_name} parsed as a number) * 3600
			if {turbodrop} is not set:
				set {turboDrop} to {_turbodropczas}
				broadcast "&7Gracz &6%{_p}% &7wlaczyl wlasnie &6TurboDrop &7na &6%{turboDrop}/60% minut&7!"
			else:
				add {_turbodropczas} to {turboDrop}
				broadcast "&7Gracz &6%arg-1% &7dolozyl wlasnie &6%{_turbodropczas}/60% minut do &6TurboDropu&7!"
every second:
		stop
	remove 1 from {turbodrop}
	if {turbodrop} is not 0:
		stop
	broadcast "&6TurboDrop &fGlobalny &7wlasnie sie zakonczyl."
	clear {turbodrop}
command /turbodrop [<text>]:
	trigger:
			send "&6TurboDrop &7nie jest aktywny. Wykup go za &6Smocze Monety &7badz wylosuj w &6Skrzynce&7!" to player
		else:
			send "&6TurboDrop &7jest aktywny jeszcze przez &6%{turbodrop}/60%" to player

https://skript.pl/temat/37796-sprawdzanie-czasu-wg-skriptu/#findComment-239834

• 0

Bardzo dziękuję @xAxee za pomoc! Przetestuję i pododaje resztę skryptu, dzięki! :D
Witam, zauważyłem pewien problem, nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale wyskakuje mi coś na zasadzie, że czas to 3600 sekund (bo dzielenie przez /60 na samym końcu w komendzie /turbodrop nie działało, pokazywało 0)
i nie zmienia się, wziąłem i potraktowałem obie liczby (parsed as a number) i wyskoczyło mi, że do {turbodrop} nie może zostać dodana żadna liczba, co jest nie tak?
Poprawiłem, wystarczyło w sumie zmienić jedną wartość tj. set {turbodrop} to {turbodrop} + {_turbodropczas}
Dzięki wielkie jeszcze raz!

Edytowane przez kiroxtv
https://skript.pl/temat/37796-sprawdzanie-czasu-wg-skriptu/#findComment-239863

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...