Od jakiegoś czasu na serwerze który prowadzę z moim kolegą pojawia się ogromny ping u wszystkich graczy. Przez jakiś czas myślałem, że to hosting. TPS serwera w tych momentach był dobry (19.8-19.9).
Kolega napisał do BOKu (on jest właścicielem) o tytułowych lagach ale oni odpisali, że po sprawdzeniu całej maszyny nie wykryli problemów. Dzisiaj jeden z graczy przesłał nam screena. Pewna osoba napisała do niego na msg z pytaniem czy może chce maszynkę do crashowania i pokazał laga. Dodam, że serwer stoi na paperspigocie 1.13.2 #652
Podczas ataku wszyscy gracze dostają kilka tysięcy pingu na kilka sekund lub więcej i zaczyna wywalać za timeout. Chwilę po ataku w konsoli wyskakuje coś takiego:
[17:46:34 INFO]: /94.23.90.12:57034 lost connection: Internal Exception: io.netty.handler.codec.DecoderException: java.lang.RuntimeException: An internal error occured
. Adres IP który jest podawany nie jest w żaden sposób powiązany z żadnym graczem i nie jest to nawet IP serwera. Serwisy sprawdzające IP prowadzą na serwery OVH z Włoch! Mam własne antyproxy, które było poddawane naprawdę wielu próbom i nigdy mnie nie zawiodło. Posiadam również własny skrypt, który podczas pingowania serwera (z listy serwerów w grze) pokazuje adres IP który pinguje serwer. W tym przypadku nie ma nawet śladu o pingu.
Kiedy ktoś dołącza (przynajmniej próbuje) do gry to połączenie jest przerywane, a w konsoli jest taki powód:
Timeout while waiting for login success send
Sprawdziłem co mi pokaże google, gdy wpiszę samo IP. Całkiem ciekawą historię ma to IP. Różne rzeczy związane z hackingiem i serwery... Minecraft. Ale jest jedno ale. Z tego co mi wyskoczyło to serwery Minecraft zaczynają się od drugiej połowy 2016 roku i kończy w 2017, a reszta się zaczyna w 2017 i kończy w 2018, więc to już trochę dawno temu.
Osoba która odpowiada za te ataki została zbanowana na IP i proponowała nam pomoc. Z własnego doświadczenia wiem, że w 90% przypadkach serwer z "pomocą" takiej osoby co najwyżej może się rozpaść już w pierwszym dniu jego pomocy.
BARDZO proszę o pomoc! Jeżeli ktoś już miał do czynienia z czymś takim lub podobnym to proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
PS: Podczas ataku i wzrostu pingu, jeżeli spróbuje się zrobić ping przy użyciu np. Windows PowerShell to ping jest normalny.
Pytanie
BestInTest 0
Witam
Od jakiegoś czasu na serwerze który prowadzę z moim kolegą pojawia się ogromny ping u wszystkich graczy. Przez jakiś czas myślałem, że to hosting. TPS serwera w tych momentach był dobry (19.8-19.9).
Kolega napisał do BOKu (on jest właścicielem) o tytułowych lagach ale oni odpisali, że po sprawdzeniu całej maszyny nie wykryli problemów. Dzisiaj jeden z graczy przesłał nam screena. Pewna osoba napisała do niego na msg z pytaniem czy może chce maszynkę do crashowania i pokazał laga. Dodam, że serwer stoi na paperspigocie 1.13.2 #652
Podczas ataku wszyscy gracze dostają kilka tysięcy pingu na kilka sekund lub więcej i zaczyna wywalać za timeout. Chwilę po ataku w konsoli wyskakuje coś takiego:
[17:46:34 INFO]: /94.23.90.12:57034 lost connection: Internal Exception: io.netty.handler.codec.DecoderException: java.lang.RuntimeException: An internal error occured. Adres IP który jest podawany nie jest w żaden sposób powiązany z żadnym graczem i nie jest to nawet IP serwera. Serwisy sprawdzające IP prowadzą na serwery OVH z Włoch! Mam własne antyproxy, które było poddawane naprawdę wielu próbom i nigdy mnie nie zawiodło. Posiadam również własny skrypt, który podczas pingowania serwera (z listy serwerów w grze) pokazuje adres IP który pinguje serwer. W tym przypadku nie ma nawet śladu o pingu.
Kiedy ktoś dołącza (przynajmniej próbuje) do gry to połączenie jest przerywane, a w konsoli jest taki powód:
Timeout while waiting for login success sendSprawdziłem co mi pokaże google, gdy wpiszę samo IP. Całkiem ciekawą historię ma to IP. Różne rzeczy związane z hackingiem i serwery... Minecraft. Ale jest jedno ale. Z tego co mi wyskoczyło to serwery Minecraft zaczynają się od drugiej połowy 2016 roku i kończy w 2017, a reszta się zaczyna w 2017 i kończy w 2018, więc to już trochę dawno temu.
Osoba która odpowiada za te ataki została zbanowana na IP i proponowała nam pomoc. Z własnego doświadczenia wiem, że w 90% przypadkach serwer z "pomocą" takiej osoby co najwyżej może się rozpaść już w pierwszym dniu jego pomocy.
BARDZO proszę o pomoc! Jeżeli ktoś już miał do czynienia z czymś takim lub podobnym to proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
PS: Podczas ataku i wzrostu pingu, jeżeli spróbuje się zrobić ping przy użyciu np. Windows PowerShell to ping jest normalny.
Edytowane przez HeezQUsuwam formatowanie; wstawiam w code
Notatka dodana przez HeezQ
https://skript.pl/temat/36570-ogromnie-lagi-ping/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi