Cześć, tym razem przychodzę z problemem samoistnego stawiania tabliczki. Mam otóż taki kod:
on rightclick on cobblestone:
if player has *cos tam*:
remove *cos tam* from player
set block under event-block to air
set event-block to air
wait 2 seconds
set block under event-block to cobblestone wall
wait 20 ticks
set event-block to sign
set data value of event-block to 4
Problem jest taki, a w sumie to nawet i dwa
1. Raz na jakiś czas zupełnie randomowo owa tabliczka mi się nie pojawia z niewiadomych przyczyn :? 2. Niby pod spodem jest jakiś blok ale tabliczka sporadycznie pojawia się tak jakby w powietrzu (czyt. nie ma podstawki) i też dzieje się to zupełnie losowo
Jeśli chodzi o wersję silnika to 1.12.2, a o skripta - najnowsza. Co ciekawsze wcześniej na wersji 1.8.8 i skripcie 2.2 nie było takowych problemów.
Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Z góry dzięki! ^_^
Pytanie
kubastion 52
Cześć, tym razem przychodzę z problemem samoistnego stawiania tabliczki. Mam otóż taki kod:
on rightclick on cobblestone: if player has *cos tam*: remove *cos tam* from player set block under event-block to air set event-block to air wait 2 seconds set block under event-block to cobblestone wall wait 20 ticks set event-block to sign set data value of event-block to 4Problem jest taki, a w sumie to nawet i dwa
1. Raz na jakiś czas zupełnie randomowo owa tabliczka mi się nie pojawia z niewiadomych przyczyn :?
2. Niby pod spodem jest jakiś blok ale tabliczka sporadycznie pojawia się tak jakby w powietrzu (czyt. nie ma podstawki) i też dzieje się to zupełnie losowo
Jeśli chodzi o wersję silnika to 1.12.2, a o skripta - najnowsza. Co ciekawsze wcześniej na wersji 1.8.8 i skripcie 2.2 nie było takowych problemów.
Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Z góry dzięki! ^_^
https://skript.pl/temat/36374-set-event-block-to-sign/Udostępnij na innych stronach
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi