Witam, potrzebuję napisać komendę, która zezwala na ustawienie opisu sklepu. Komenda /ustawopis. Maksymalna ilośc znaków to 30.
Chciałbym zapisać to w variablesie {opissklepu::%player%} tak aby było to do niego przypisane i by komenda mogła wyświetlać w dalszym GUI jego opis, chyba zrozumiałe, proste również, aczkolwiek nie wiem jedynie jak zezwolić maksymalnie 30 znaków.
Tzn. Chodzi mi o to, że kiedy gracz wpisze komende /ustawopis po kliknieciu Enter musi wtedy na czacie napisać jaki chce miec Opis, np. Sprzedaje Diamenty najtaniej na serwerze!
Proszę o pomoc! Pozdrawiam
Mam początek, ale trochę nie chce działać:
command /ustawopis:
trigger:
if player has permission "essentials.sklep":
send "&8» &fNapisz na czacie Twoj opis sklepu" to player
set {opisnaczacie::%player%} to true
stop
on chat:
if {opisnaczacie::%player%} is true:
cancel event
set {_message::*} to player's message
set {_ilosc} to size of {_message::*}
if {_ilosc} > 30:
send "&8» &fZa duza ilosc znakow, sprobuj jeszcze raz %{_ilosc}%" to player
stop
if {_ilosc} < 30:
send "&8» &fUstawiono opis na: &%{_message::*}%" to player
clear {opisnaczacie::%player%}
set {opissklepu::%player%::*} to {_message::*}
stop
Pytanie
kiroxtv 3
Witam, potrzebuję napisać komendę, która zezwala na ustawienie opisu sklepu. Komenda /ustawopis. Maksymalna ilośc znaków to 30.
Chciałbym zapisać to w variablesie {opissklepu::%player%} tak aby było to do niego przypisane i by komenda mogła wyświetlać w dalszym GUI jego opis, chyba zrozumiałe, proste również, aczkolwiek nie wiem jedynie jak zezwolić maksymalnie 30 znaków.
Tzn. Chodzi mi o to, że kiedy gracz wpisze komende /ustawopis po kliknieciu Enter musi wtedy na czacie napisać jaki chce miec Opis, np. Sprzedaje Diamenty najtaniej na serwerze!
Proszę o pomoc! Pozdrawiam
Mam początek, ale trochę nie chce działać:
command /ustawopis: trigger: if player has permission "essentials.sklep": send "&8» &fNapisz na czacie Twoj opis sklepu" to player set {opisnaczacie::%player%} to true stop on chat: if {opisnaczacie::%player%} is true: cancel event set {_message::*} to player's message set {_ilosc} to size of {_message::*} if {_ilosc} > 30: send "&8» &fZa duza ilosc znakow, sprobuj jeszcze raz %{_ilosc}%" to player stop if {_ilosc} < 30: send "&8» &fUstawiono opis na: &%{_message::*}%" to player clear {opisnaczacie::%player%} set {opissklepu::%player%::*} to {_message::*} stop
Edytowane przez kiroxtvOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/36239-opis-sklepu-variable/Udostępnij na innych stronach
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi