Foverss 0 Opublikowano 18 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 Hejka, znalazłem gotowy skrypt i chciałbym go nieco ulepszyć niestety nie wychodzi mi to xD Chciałbym, żeby skrypt sprawdzał ilość aktywnych osób na serwerze i wyrzucał dopiero kiedy na opcję "tak" zagłosuje 60%(lub więcej) osób online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RodgerDodg3r 112 Opublikowano 18 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 loop all players: add 1 to {_online} if {_online} is not set: set {_online} to 0 if ({_online}/100*{_ilosc_glosow}) is bigger or equal to 60: #Twój kod Masz tutaj kawałek kodu, użyj go. Foverss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 18 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 if ((amount of all players)/{vote::tak}) > 0.6: Foverss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Foverss 0 Opublikowano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, xAxee napisał: if ((amount of all players)/{vote::tak}) > 0.6: teraz jak ktoś wpisze /nie to go wyrzuca xD Edytowane 18 grudnia 2019 przez Foverss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Foverss 0 Opublikowano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 10 godzin temu, MrJuliusz napisał: loop all players: add 1 to {_online} if {_online} is not set: set {_online} to 0 if ({_online}/100*{_ilosc_glosow}) is bigger or equal to 60: #Twój kod Masz tutaj kawałek kodu, użyj go. gdzie to wrzucić? mógłbyś to dać w ten kod wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Foverss 0 Opublikowano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 Dobra poradziłem sobie, a jak zrobić że gdy głosowanie już trwa to nie można kolejnego głosowania rozpocząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RodgerDodg3r 112 Opublikowano 18 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) if {głosowanie::stan} is not set: set {głosowanie::stan} to false: if {głosowanie::stan} is false: set {głosowanie::stan} to true //twoj kod // a po zakonczeniu glosowania set {głosowanie::stan} to false else: send "Glosowanie jest juz w toku" Edytowane 18 grudnia 2019 przez MrJuliusz Foverss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Foverss 0 Opublikowano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2019 2 godziny temu, MrJuliusz napisał: if {głosowanie::stan} is not set: set {głosowanie::stan} to false: if {głosowanie::stan} is false: set {głosowanie::stan} to true //twoj kod // a po zakonczeniu glosowania set {głosowanie::stan} to false else: send "Glosowanie jest juz w toku" a wrzucisz mi to w kod w miejscu w którym powinno być bo nie ogarniam gdzie to mniej więcej ma się znajdować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Foverss 0
Hejka, znalazłem gotowy skrypt i chciałbym go nieco ulepszyć niestety nie wychodzi mi to xD
Chciałbym, żeby skrypt sprawdzał ilość aktywnych osób na serwerze i wyrzucał dopiero kiedy na opcję "tak" zagłosuje 60%(lub więcej) osób online.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi