on rightclick on a villager:
if targeted entity is villager:
if {quest.%player%} is set:
if player has 64 oak_wooden_plank:
cancel event
clear {quest.%player%}
remove 64 oak_wooden_plank from player
send "&8Drwal: &6Dziękuję bardzo. Oto twoja zapłata."
wait 3 seconds
send "&4>>&6Otrzymałe 50 tokenów od drwala!"
stop
else:
cancel event
send "&8Drwal: &8Przyjdź do mnie, gdy zbierzesz już całe drewno"
stop
else:
cancel event
send "&8Drwal:&6Witaj! Do końca dnia potrzebuję 64 bel drewna, lecz sam nie mam czasu na zebranie tyle. Przynies mi proszę 64 bel drewna a sowicie ci zapłacę. Zoogda?" to player
set {odpquest.%player%} to true
on chat:
loop all players:
if {odpquest.%loop-player%} is set:
cancel event
set {quest.%loop-player%} to true
send "&8Drwal:&6Super, przyjdź do mnie gdy zbierzesz drewno"
clear {odpquest.%loop-player%}
Ostatni post został "rozwiązany" mimo, że nie powiedziałem, że jest rozwiązany. Dopiero co sprawdziłem skrypt i dalej nie działa. Po kliknięciu w villagera, wyświetla się prośba questa i gdy oczywiscie odpowiem na niego w chacie {quest.%player%} jest ustawiony na true (sprawdzałem inną komendą), ale zamiast podziękowań od villagera (tak miałem 64 drewna) otwiera się menu trade'u z villagerem.
Edit: Dobra, zobaczyłem teraz, że chodzi tu o deski, nie bele drewna, ale gdy oddam villagerowi deski owszem {quest.%player%} jest usuwany, ale nie wysyłają się, ani podziękowania, ani gdy nie mam desek, nie wysyła się "Przyjdź do mnie gdy zbierzesz już całe drewno"
Edit 2: Czemu zawsze gdy akurat wstawiam post rozwiązuje problem sam? Do zamknięcia...
Pytanie
C4LLM3P3T3R 4
on rightclick on a villager: if targeted entity is villager: if {quest.%player%} is set: if player has 64 oak_wooden_plank: cancel event clear {quest.%player%} remove 64 oak_wooden_plank from player send "&8Drwal: &6Dziękuję bardzo. Oto twoja zapłata." wait 3 seconds send "&4>>&6Otrzymałe 50 tokenów od drwala!" stop else: cancel event send "&8Drwal: &8Przyjdź do mnie, gdy zbierzesz już całe drewno" stop else: cancel event send "&8Drwal:&6Witaj! Do końca dnia potrzebuję 64 bel drewna, lecz sam nie mam czasu na zebranie tyle. Przynies mi proszę 64 bel drewna a sowicie ci zapłacę. Zoogda?" to player set {odpquest.%player%} to true on chat: loop all players: if {odpquest.%loop-player%} is set: cancel event set {quest.%loop-player%} to true send "&8Drwal:&6Super, przyjdź do mnie gdy zbierzesz drewno" clear {odpquest.%loop-player%}Ostatni post został "rozwiązany" mimo, że nie powiedziałem, że jest rozwiązany. Dopiero co sprawdziłem skrypt i dalej nie działa. Po kliknięciu w villagera, wyświetla się prośba questa i gdy oczywiscie odpowiem na niego w chacie {quest.%player%} jest ustawiony na true (sprawdzałem inną komendą), ale zamiast podziękowań od villagera (tak miałem 64 drewna) otwiera się menu trade'u z villagerem.
Edit: Dobra, zobaczyłem teraz, że chodzi tu o deski, nie bele drewna, ale gdy oddam villagerowi deski owszem {quest.%player%} jest usuwany, ale nie wysyłają się, ani podziękowania, ani gdy nie mam desek, nie wysyła się "Przyjdź do mnie gdy zbierzesz już całe drewno"
Edit 2: Czemu zawsze gdy akurat wstawiam post rozwiązuje problem sam? Do zamknięcia...
Edytowane przez C4LLM3P3T3ROdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/35324-quest/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi