Skocz do zawartości
  • 0

Problem z tepaniem na spawna


Talarek
 Udostępnij

Pytanie

Siema! Nie wiem dlaczego, ale kiedy gracz pierwszy raz wejdzie na serwer nie tepa go na {sp}. Ale jak wyjdzie i wejdzie to go tam tepa. Zamiast teleportować gracza przy pierwszym wejściu na serwer na spawna, to  tepa gracza w ogóle w inny świat (world, a mój świat nazywa się lobby). Dzieje się tak nawet, jak zainstaluje jakiś przykładowy plugin na ustawianie spawnu. 

PS. opcja, że za pierwszym razem, jak wejdziemy na serwer i użyjemy /spawn (jak ustawi się, że komenda /spawn tepa na {sp}) to też nie działa.

command /setsp:
    permission: setsp
    permission message: &cBrak permisji!
    trigger:
        set {sp} to location of player
        send "&aGotowe"
        stop
on join:
    teleport player to {sp}

on first join:
    teleport player to {sp}

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0
Gość ZiemniaQ

A essentials, authme lub multiverse core to kolega posiada?

A czy do konfiguracji któregokolwiek z tych pluginów kolega zaglądał?

Bo jeżeli nie to proszę to zrobić i wyłączyć tam niepotrzebne rzeczy.

Edytowane przez ZiemniaQ
Ziemniaki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0
16 minut temu, LuckyPotato napisał:

A essentials, authme lub multiverse core to kolega posiada?

A czy do konfiguracji któregokolwiek z tych pluginów kolega zaglądał?

Bo jeżeli nie to proszę to zrobić i wyłączyć tam niepotrzebne rzeczy.

authme ani essenails nie używam.

Próbowałem też /mv setspawn, ale to cały czas tepało do innego świata :v.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...