mcuZ 1 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 Witam mam na serwerze jeden plugin (CORE, tak to się chyba nazywa) i chcę sprawdzić ile on graczy utrzyma przed startem ponieważ ma dużo rzeczy które mi nie wydają się optymalne. Slotów ma być 200 a maszyna 24gb ram. Z góry dzięki za każdą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szymonjjay 29 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 Walnij sobie boty i potepaj je w losowe kordy żeby się po chunkach rozłożyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mcuZ 1 Opublikowano 11 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 2 godziny temu, szymonjjay napisał: Walnij sobie boty i potepaj je w losowe kordy żeby się po chunkach rozłożyły a gdy serwer to nie izihc i mapa wynosi 200x200 to chyba nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 6 godzin temu, szymonjjay napisał: Walnij sobie boty i potepaj je w losowe kordy żeby się po chunkach rozłożyły =( jak sie przed startem generuje chunki np. worldborderem to nie ma najmniejszego laga po takim czyms 3 godziny temu, mcuZ napisał: a gdy serwer to nie izihc i mapa wynosi 200x200 to chyba nie ma sensu no przeciez nie masz jak tego przetestowac.. mozesz sprobowac z botami, tak zeby chodzily, zabijaly sie itp, ale boty to nie to samo co gracze - gracze kupuja rozne rzeczy, tworza klany itp. jedyne co ci moze dobrze sprawdzic wydajnosc to jakies beta-testy. mcuZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mcuZ 1 Opublikowano 11 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 5 minut temu, yooniks napisał: =( jak sie przed startem generuje chunki np. worldborderem to nie ma najmniejszego laga po takim czyms no przeciez nie masz jak tego przetestowac.. mozesz sprobowac z botami, tak zeby chodzily, zabijaly sie itp, ale boty to nie to samo co gracze - gracze kupuja rozne rzeczy, tworza klany itp. jedyne co ci moze dobrze sprawdzic wydajnosc to jakies beta-testy. A mogę jakoś sprawdzic co laguje najbardziej jakies wykresy bo pamietam ze kiedys mialem takie cos i tam pokazywalo klasy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 11 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 3 minuty temu, mcuZ napisał: A mogę jakoś sprawdzic co laguje najbardziej jakies wykresy bo pamietam ze kiedys mialem takie cos i tam pokazywalo klasy itd timings mcuZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mcuZ 1 Opublikowano 11 lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2019 19 minut temu, yooniks napisał: timings ototo dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mcuZ 1
Witam mam na serwerze jeden plugin (CORE, tak to się chyba nazywa) i chcę sprawdzić ile on graczy utrzyma przed startem ponieważ ma dużo rzeczy które mi nie wydają się optymalne. Slotów ma być 200 a maszyna 24gb ram.
Z góry dzięki za każdą pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi