Skocz do zawartości

[Problem] Wykryto vpn/proxy! (lub adres localhost)

DominHQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Nie jestem w stanie zalogować się na pewien serwer w minecraft. Chodzi tu o serwer 54.38.199.102:25565 (easylife2.ench.pl). 
Jest to na ogół dziwny błąd, bo raz jestem w stanie wejść, raz nie. Byłem w stanie wejść dopiero wtedy, gdy przeinstalowałem minecraft, wchodziłem na serwer (wyrzuca znów ten sam błąd), wychodziłem z minecraft, wchodziłem na innej wersji i dopiero wtedy gra działała, ale do czasu.
Dzisiaj, gdy robiłem zupełnie to samo, już nie mogłem wejść na serwer.
Próbowałem restartu routera, komputera, ciągłego sprawdzania na windowsowej konsoli "ipconfig" czy coś się zmieniło, robiłem też ipconfig /renew i ipconfig /release, lecz bezskutecznie.
Kolega był w stanie wejść na serwer z domowego internetu normalnie, lecz gdy przyszedł do mnie i spróbował wejść to wywaliło mu ten sam błąd, więc to nie jest wina serwera. Apropos serwerów, to na inne mogę wejść bez żadnych błędów - wchodze, loguje sie i gram. 
Zaznaczam, że nigdy nie używałem zewnętrznego proxy ani też VPNów.
Mogę wrzucić potrzebne zrzuty ekranu jeśli to będzie potrzebne, tylko powiedzcie jakie.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Edytowane przez Wojciu

6 godzin temu, DominHQ napisał:

Tak jak w temacie. Nie jestem w stanie zalogować się na pewien serwer w minecraft. Chodzi tu o serwer 54.38.199.102:25565 (easylife2.ench.pl). 
Jest to na ogół dziwny błąd, bo raz jestem w stanie wejść, raz nie. Byłem w stanie wejść dopiero wtedy, gdy przeinstalowałem minecraft, wchodziłem na serwer (wyrzuca znów ten sam błąd), wychodziłem z minecraft, wchodziłem na innej wersji i dopiero wtedy gra działała, ale do czasu.
Dzisiaj, gdy robiłem zupełnie to samo, już nie mogłem wejść na serwer.
Próbowałem restartu routera, komputera, ciągłego sprawdzania na windowsowej konsoli "ipconfig" czy coś się zmieniło, robiłem też ipconfig /renew i ipconfig /release, lecz bezskutecznie.
Kolega był w stanie wejść na serwer z domowego internetu normalnie, lecz gdy przyszedł do mnie i spróbował wejść to wywaliło mu ten sam błąd, więc to nie jest wina serwera. Apropos serwerów, to na inne mogę wejść bez żadnych błędów - wchodze, loguje sie i gram. 
Zaznaczam, że nigdy nie używałem zewnętrznego proxy ani też VPNów.

Mogę wrzucić potrzebne zrzuty ekranu jeśli to będzie potrzebne, tylko powiedzcie jakie.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Ty tego nie naprawisz, pojdz do wlasciciela serwera

Wygląda to jak kick reason z mojego publicznego pluginu, casualprotectora - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

A więc standardowo są 3 opcje:

bad-ip-checkers:
  ipintel:
    timeout: 2500
    enabled: true
    query: "http://www.shroomery.org/ythan/proxycheck.php?ip={ADDRESS}"
    result: "Y"
    must-equal: false
    limitable: false
  stopforumspam:
    timeout: 2500
    enabled: true
    query: "http://www.stopforumspam.com/api?ip={ADDRESS}"
    result: "<appears>yes</appears>"
    must-equal: false
    limitable: false
  ipapi:
    timeout: 3000
    #change it to true ONLY if you have configured "allowed-countries" - otherwise all not polish players will be disconnected
    enabled: false
    limitable: true
    #limit per one minute - if reached limit - players will be allowed to join without checking if they are using vpn (only for 1 minute)
    limit: 147
    #change this to your country..
    allowed-countries:
    - "Poland"

sprawdz tych dwóch pierwszych stronach jaki rezultat ci zwracają. (link masz w "query", w kazdej podsekcji  - np. w ipintel, {ADDRESS} zamieniasz na swój adres ip - bez portu.

trzecia opcja to sprawdzanie kraju, wpuszczane są osoby tylko z polski. Kod wygląda mniej więcej tak:

package xyz.yooniks.protector.vpn;

import com.google.gson.Gson;
import java.io.IOException;
import java.util.List;
import java.util.concurrent.atomic.AtomicInteger;
import xyz.yooniks.protector.vpn.AddressInfoResponse.VPNResponsable;

public final class VPNDetectorIPApi implements VPNDetector, VPNResponsable {

private static final Gson GSON = new Gson();
  private final List<String> allowedCountries;
  private final int timeout;

private final int limit;
  private final boolean limitable;

private final AtomicInteger count = new AtomicInteger();

public VPNDetectorIPApi(List<String> allowedCountries, int timeout, int limit,
      boolean limitable) {
    this.allowedCountries = allowedCountries;
    this.timeout = timeout;
    this.limit = limit;
    this.limitable = limitable;
  }

@Override
  public boolean isBad(String address) throws IOException {
    final AddressInfoResponse addressInfoResponse = this.info(address);
    return addressInfoResponse.isProxy() || !this.allowedCountries.contains(addressInfoResponse.getCountry());
  }

@Override
  public AddressInfoResponse info(String address) throws IOException {
    return GSON.fromJson(this.query("http://ip-api.com/json/" + address, this.timeout), AddressInfoResponse.class);
  }

@Override
  public boolean isLimitable() {
    return limitable;
  }

@Override
  public int getLimit() {
    return limit;
  }

@Override
  public int count() {
    return this.count.getAndIncrement();
  }

@Override
  public void clearCount() {
    this.count.set(0);
  }

}

a wiec strona to Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

- sam musisz dowiedziec sie ktora strona cie "wykrywa" jako, że używasz proxy.

jest jeszcze możliwość, że technik tego serwera dodał w configu więcej stron do sprawdzania vpn/proxy, wtedy to juz musisz skontaktowac sie z serwerem.

Strony też mogą stwierdzić w 100%, czy używasz vpn'a/proxy, tylko np. w 70% - no i wtedy i tak cie blokuje z tego co pamiętam. Dlatego w przyszłości mam zamiar dodać od ilu % ma blokować połączenia.

Możesz równie dobrze napisać do administracji, i oni mogą dodać cie na liste "bypass" lub "whitelisted" w plikach ktore znajduja sie w folderze casualprotectora, lub przy uzyciu komendy /casualprotector bypass

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...