US3R . 25 Opublikowano 3 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 Witam, w tym temacie chciałbym zaprezentować wam (bete) skryptu na logblock. Działanie skryptu: - Gdy klikniemy na blok prawy przyciskiem myszki to sprawdza nam ostatnią wykonaną operacje. - Operacje zachowują się w zmiennej. - Operacje zapisują się wtedy gdy: postawimy blok, zniszczymy blok, przeglądamy piec, skrzynie, [trapped] skrzynie. - Log zapisuje się w postaci: {czas} - {gracz} {akcja - stawia,niszczy,przegląda) (miejsce - koordynat x,y,z) Mam problem z: - Zapisaniem więcej niż jednej operacji. Próbowałem zrobić to na zasadzie: zapisz 4 operacje jako 5, zapisz 3 operacje jako 4, zapisz 2 operacje jako 3, zapisz 1 operacje jako 2, zapisz aktualną operacje jako 1, lecz skrypt nie działał. Do zrobienia: - Zapisywanie większej ilości logów. (ostatnie 5 operacji) - Dodanie jakie itemy ubywają, a jakie dochodzą do danego bloku(?), chodzi o piece, skrzynki, [trapped] skrzynki. (np. czas - gracz przegląda skrzynie (-1 diamond sword, +64 cobblestone) (miejsce - koordynat x,y,z) Kod: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Jeżeli chcesz pomóc w skrypcie, dodaj odpowiedź w tym temacie lub napisz do mnie prywatną wiadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Briks 307 Opublikowano 3 maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 Pomysł dobry, ale i tak lepiej użyć plugin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
US3R . 25 Opublikowano 3 maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2019 6 godzin temu, BrixNW napisał: Pomysł dobry, ale i tak lepiej użyć plugin. Dlatego chcę go bardziej rozbudować, na razie główkuje nad dodaniem większej ilości logów. Czyli 5 ostatnich operacji danego bloku, później chcę zająć się skrzynkami, w które dochodzą oraz ubywają itemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi