Skocz do zawartości

Skrypt na logblock

US3R .
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym temacie chciałbym zaprezentować wam (bete) skryptu na logblock.

Działanie skryptu:
- Gdy klikniemy na blok prawy przyciskiem myszki to sprawdza nam ostatnią wykonaną operacje.
- Operacje zachowują się w zmiennej.
- Operacje zapisują się wtedy gdy: postawimy blok, zniszczymy blok, przeglądamy piec, skrzynie, [trapped] skrzynie.
- Log zapisuje się w postaci: {czas} - {gracz} {akcja - stawia,niszczy,przegląda) (miejsce - koordynat x,y,z)

Mam problem z:
- Zapisaniem więcej niż jednej operacji. Próbowałem zrobić to na zasadzie: zapisz 4 operacje jako 5, zapisz 3 operacje jako 4, zapisz 2 operacje jako 3, zapisz 1 operacje jako 2, zapisz aktualną operacje jako 1, lecz skrypt nie działał. :( 

Do zrobienia:
- Zapisywanie większej ilości logów. (ostatnie 5 operacji)
- Dodanie jakie itemy ubywają, a jakie dochodzą do danego bloku(?), chodzi o piece, skrzynki, [trapped] skrzynki. (np. czas - gracz przegląda skrzynie (-1 diamond sword, +64 cobblestone) (miejsce - koordynat x,y,z)

Kod: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! 

Jeżeli chcesz pomóc w skrypcie, dodaj odpowiedź w tym temacie lub napisz do mnie prywatną wiadomość.

6 godzin temu, BrixNW napisał:

Pomysł dobry, ale i tak lepiej użyć plugin.

Dlatego chcę go bardziej rozbudować, na razie główkuje nad dodaniem większej ilości logów. Czyli 5 ostatnich operacji danego bloku, później chcę zająć się skrzynkami, w które dochodzą oraz ubywają itemy.

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...