Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na "Łopate"

saltver123

Pytanie

Mam tutaj taki skrypt sobie... Chce sobie zrobić "ogrodzenie" wokół wyspy... I tu nagle buum... Wywala mi skrypt z niewiadomych mi powodów... Dużo kombinowałem, ale na marne. Cały czas nowe błędy. Łapcie tu kod, a ja proszę o naprawę. Z góry strasznie dziękuje!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

on rightclick:
    if player's tool is wooden shovel:
        set {_x} to x-location of player
        set {_y} to y-location of player
        set {_z} to z-location of player

if player is facing north of south:
            loop 255 - {_y} times:
                loop 5 times:
                    if block at {_x} + loop-value-2, {_y} + loop-value-1, {_z} is air:
                        set block at {_x} + loop-value-2, {_y} + loop-value-1, {_z} to barrier block
        else if player is facing east or west:
            loop 255 - {_y} times:
                loop 5 times:
                    if block at {_x}, {_y} + loop-value-1, {_z} + loop-value-2 is air:
                        set block at {_x}, {_y} + loop-value-1, {_z} + loop-value-2 to barrier block

delete {_x}
        delete {_y}
        delete {_z}

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

BŁĄD KTÓRY NASTĘPUJE:

Can't compare a player with 'facing north of south' (lopata.sk, line 7: has to be placed just after another 'if' or 'else if' section (Lopata.sk, line 12:  else if player is facing east or west:')

Edytowane przez Szifter
Szifter

Dodano code

Notatka dodana przez Szifter

https://skript.pl/temat/32917-skrypt-na-%C5%82opate/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi