czapa932 2 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2019 Witam. Chciałbym mieć drop ze Stona w którym jest szansa na wydropienie itemów róznych. Narazie mam taki kod ale mi działać nie chce. @EventHandler public void blockBreakEvent(BlockBreakEvent e) { Block b = e.getBlock ( ); Player p = e.getPlayer ( ); if (b.getType ( ) == Material.STONE) { Random rand = ThreadLocalRandom.current ( ); double num = rand.nextDouble ( ); if (num >= 50) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.COAL, 1 ) ); } else if (num >= 5.4) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.IRON_INGOT, 1 ) ); } else if (num >= 4.7) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.GOLD_INGOT, 1 ) ); } else if (num >= 2.7) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.DIAMOND, 1 ) ); } else if (num >= 2.5) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.EMERALD, 1 ) ); } else if (num >= 1.8) { p.getInventory ( ).addItem ( new ItemStack ( Material.LAPIS_LAZULI, 1 ) ); } } } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2019 Cytat * @return the next pseudorandom, uniformly distributed {@code double} * value between {@code 0.0} and {@code 1.0} from this * random number generator's sequence Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! uzyj tej metody od sprawdzania szansy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czapa932 2 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2019 18 minut temu, yooniks napisał: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! uzyj tej metody od sprawdzania szansy jak tego uzyć najpierwtrzeba określić min i max a potem get chance czy ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yooniks 347 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2019 26 minut temu, czapa932 napisał: jak tego uzyć najpierwtrzeba określić min i max a potem get chance czy ja? w metodzie getchance podajesz sam ℅ ℅ dropu pomiędzy 0 a 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
czapa932 2
Witam.
Chciałbym mieć drop ze Stona w którym jest szansa na wydropienie itemów róznych. Narazie mam taki kod ale mi działać nie chce.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi