WiktorMasteR 19 Opublikowano 22 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2019 tak ja w temacie html i css umiem do perfekcji ale z php mam problem oto wzór tego kodu <?php $one = $_POST['pierwsze']; $two = $_POST['drugie']; $theert = $_POST['trzecie']; if ($one == 'pierwsza odpwiedzi wpisana w polu text', $two == 'druga odpowiedź wpisaca w polu text' $theert == 'trzecia' ) { header(Location: kontakt.html) } else { echo "nie przeszedłeś weryfikacji"; } ?> MI SIE ZAWSZE WKRADNIE JAKIŚ BŁĄD PROSZE O POMOC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShroN 112 Opublikowano 22 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2019 32 minuty temu, WiktorMasteR napisał: tak ja w temacie html i css umiem do perfekcji ale z php mam problem oto wzór tego kodu <?php $one = $_POST['pierwsze']; $two = $_POST['drugie']; $theert = $_POST['trzecie']; if ($one == 'pierwsza odpwiedzi wpisana w polu text', $two == 'druga odpowiedź wpisaca w polu text' $theert == 'trzecia' ) { header(Location: kontakt.html) } else { echo "nie przeszedłeś weryfikacji"; } ?> MI SIE ZAWSZE WKRADNIE JAKIŚ BŁĄD PROSZE O POMOC Okej zacznijmy od tego skoro problem jest prosty to czemu sam go nie rozwiążesz? W końcu na to wskazuje tytuł. Dalej proszę Cie, weź idź i naucz się podstaw a nie wybiórczo bo tak się nie da. Nie napisze ci gotowca ale opisze ci twoje błędy: - argument do przekierowania header jest tekstem, więc pomyśl dla czego Ci nie działa i czego w kodzie brakuje. - brakuje ci znacznika końca wiersza przy header - dla instrucji if nie używa się przecinków bo co one miałby by oznaczać? OR czy AND? Dałem ci jasną informacje co masz w kodzie nie tak, jeżeli to jest trudne i nie będzie Ci się chodź trochy chciało wysilić i pochylić nad problemem to albo odpuść sobie programowanie albo zacznij od początku jakiś kurs. Pozdrawiam Pozdrawiam WiktorMasteR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WiktorMasteR 19 Opublikowano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 marca 2019 ja kolego programuje hobbistycznie dzięki że opisałem mi moje błędy też pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DJKondzio 3 Opublikowano 9 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2019 (edytowane) <?php $one = $_POST['pierwsze']; $two = $_POST['drugie']; $three = $_POST['trzecie']; if(isset($one||$two||$three)or isset($one&&$two)or isset($two&&$three)or isset($one&&$three)){ if($one=='pierwsza odpwiedzi wpisana w polu text' or $two=='druga odpowiedź wpisaca w polu text' or $three=='trzecia'){ header(Location: 'kontakt.html'); }else{ echo "Nie przeszedłeś Weryfikacji!"; } } ?> Proszę bardzo To są podstawy polecam zobaczyć manual PHP tam masz przykłady do wszystkich funkcji PHP Edytowane 9 kwietnia 2019 przez DJKondzio WiktorMasteR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
WiktorMasteR 19
tak ja w temacie html i css umiem do perfekcji ale z php mam problem
oto wzór tego kodu
MI SIE ZAWSZE WKRADNIE JAKIŚ BŁĄD PROSZE O POMOC
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi