Noternus 8 Opublikowano 9 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2019 Witam, nie mam pojęcia jakby napisać skrypt na to, że są dwa moby uznajmy, że zombie i jeżeli nie są razem w drużynie (teamie) to siebie atakują. Drużyny to Blue i Red. Miałby ktoś pomysł jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nwse 131 Opublikowano 10 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2019 Dodawaj te zombie do zmiennych drużyn i w evencie on damage sprawdzaj czy jeśli zaatakowany zombiak jest w tej samej zmiennej co ty to cancel event a jeśli nie to stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Noternus 8 Opublikowano 10 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2019 16 minut temu, SernickLOL napisał: Dodawaj te zombie do zmiennych drużyn i w evencie on damage sprawdzaj czy jeśli zaatakowany zombiak jest w tej samej zmiennej co ty to cancel event a jeśli nie to stop A napisałbyś mi to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nwse 131 Opublikowano 10 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2019 1 godzinę temu, Noternus napisał: A napisałbyś mi to? on rightclick: if clicked entity is not player: add "%clicked entity%" to {team::%player%} on damage: if {team::%attacker%} contains "%victim%": cancel event else: stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Noternus 8
Witam, nie mam pojęcia jakby napisać skrypt na to, że są dwa moby uznajmy, że zombie i jeżeli nie są razem w drużynie (teamie) to siebie atakują. Drużyny to Blue i Red. Miałby ktoś pomysł jak temu zaradzić?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi