Adyoo 0 Opublikowano 2 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 Cześć, mam pytanie, chciałbym zrobić, ze jak namierzysz myszką na jakiś tryb to piszę ci Nazwa trybu, i co najważniejsze z czym potrzebuje pomocy, liczba graczy na serwerze połączonym z bungeecord, wie ktoś jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 2 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 13 minut temu, Adyoo napisał: Cześć, mam pytanie, chciałbym zrobić, ze jak namierzysz myszką na jakiś tryb to piszę ci Nazwa trybu, i co najważniejsze z czym potrzebuje pomocy, liczba graczy na serwerze połączonym z bungeecord, wie ktoś jak to zrobić? co do opisu przedmiotu to "lore" w tworzeniu itemstacku I jeszcze jedno. Twój opis przy profilu mnie rozwalił To nie ma prawa działać: @EventHandler public void onJoin(PlayerJoinEvent e){ if(e.getPlayer().getName("Adyoo")){ sender.sendMessage("No siemka, Adyoo"); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adyoo 0 Opublikowano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 9 minut temu, HotAngel2K17 napisał: co do opisu przedmiotu to "lore" w tworzeniu itemstacku I jeszcze jedno. Twój opis przy profilu mnie rozwalił To nie ma prawa działać: @EventHandler public void onJoin(PlayerJoinEvent e){ if(e.getPlayer().getName("Adyoo")){ sender.sendMessage("No siemka, Adyoo"); Wiem, ale ja to ustawiałem z rok temu, teraz to lepiej bym napisał bo nie ma takiego czegoś jak sender.sendMessage bo jest e.getPlayer jak juz A i przeczytaj o co mi chodzi, a nie lore, i chodzi mi o skript a nie o plugin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 2 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 51 minut temu, Adyoo napisał: Wiem, ale ja to ustawiałem z rok temu, teraz to lepiej bym napisał bo nie ma takiego czegoś jak sender.sendMessage bo jest e.getPlayer jak juz A i przeczytaj o co mi chodzi, a nie lore, i chodzi mi o skript a nie o plugin ale itemstacki tez sa w skripcie XD "ze jak namierzysz myszką na jakiś tryb to piszę ci Nazwa trybu" Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 2 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 No np taki WildSkript daje ci uwielbiany przez serwery MC event: on any move: sprawdza on każdy ruch gracza, więc wykryje też zmiany yaw / pitch. Mając tak wspaniałe narzędzie możemy przy każdej zmianie owych kątów, pobrać blok na który patrzy gracz, a konkretnie jego lokalizację w układzie. Jeżeli masz swój portal, który przenosi cię na inny serwer bungee, to wystarczy znać jego współrzędne i sprawdzić czy blok gracza zawiera się w naszym portalu. Tutaj z pomocą przychodzi SkQuery, które jednym prostym warunkiem sprawdza powyższe zależności: on any move: if (location of targeted block) is within %lokacja portalu% to %druga lokacja portalu%: #(...) Teraz rzecz kolejna, wyświetlanie tekstu - w czym sobie go zapragniesz wyświetlać jest już twoją sprawą. Nazwa, tak jak napisałeś jest prostą sprawą, jeżeli chodzi o listę graczy to już powyżej dostałeś odpowiedź: dodatek Skungee, zajmuje się połączeniami bungee w Skripcie, więc musisz zagłębić się w jego dokumentację, znaleźć odpowiedni expression, który zwróci ci szukaną wartość, a następnie umieścić go w wiadomości. Pozdrawiam cieplutko, Kartofel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adyoo 0 Opublikowano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 ehh, ale chodzi mi o to zeby przy online na trybie bylo ile jest na danym trybieZarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adyoo 0 Opublikowano 2 lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 Tam gdzie jest Graczy na bedwars: 0 - chcę aby była poprawna ilosc + ten SkBungee, co z tym zrobić aby w skripcie pokazywalo ilosc graczy (-_-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 2 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2019 A to ty w GUI tylko chcesz... Tu masz link do dokumentacji, znajdz addon i szukaj expressiona: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Adyoo 0
Cześć, mam pytanie, chciałbym zrobić, ze jak namierzysz myszką na jakiś tryb to piszę ci Nazwa trybu, i co najważniejsze z czym potrzebuje pomocy, liczba graczy na serwerze połączonym z bungeecord, wie ktoś jak to zrobić?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi