Szymoon202 15 Opublikowano 23 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2019 Cześć wszystkim. Słowem wstępu Wątek został utworzony w celu zachęcenia, znalezienia osób? Nawet nie wiem jak to nazwać. Po prostu szukamy osób, które działają z informatyką, których nie nudzi siedzenie przed komputerem połowę dnia, które chcą zacząć budować coś z czego będą dumne, które nie chcą pracować same lecz w zespole, który ciągle się powiększa a tobie zapewnia możliwość rozwoju, które interesują się nie tylko informatyką, ale także przedsiębiorczością czy innymi tematami dwudziestego pierwszego wieku. Nie piszę tego po to, aby wyselekcjonować lepszych od gorszych - takie podejście do sytuacji skazałoby mnie na upadek. Jeżeli nadal jesteś zainteresowany, zapraszam niżej. Trochę o mnie Mam na imię Szymon, mam 16 lat, chodzę do Technikum Informatycznego w Krakowie. Od trzech lat, poczynając od serwerów Minecraft, CounterStrike poprzez moderowanie największych polskich serwerowni TeamSpeak/Minecraft, kończąc (żartuje, nie zamierzam kończyć) na własnych projektach, aplikacjach klienckich/serwerowych, komercyjnych usług dla niezależnych firm czy dla serwerów Minecraft/TeamSpeak, robię to co kocham - informatyka wciągnęła mnie jak przestrzeń kosmiczna Starman’a wraz z jego Teslą. Uważam się za osobę, która nadal szuka jakiegoś celu, która ciągle chce się rozwijać wśród innych aby dobrze wystartować w przyszłość. Inicjatywa Od dobrych paru lat, wraz ze znajomym i znajomą tworzymy serwer TeamSpeak (nie chcę podawać adresu IP bo nie chodzi tu o reklamę). Z każdym dniem przychodziło do nas coraz więcej ludzi z czym wiązało się coraz więcej wyzwań. Ten temat swoją drogą, ale przejdźmy do konkretów. W ciągu tego całego czasu, osobiście udało mi się wykształcić pewną opinię na temat polskiego internetu, polskich for, polskich młodych “programistów”. Każdy działa na własną rękę z czego nie wie, czy to będzie miało sens czy nie. Subiektywnie, denerwuje mnie polityka niektórych osób, które prowadzą dany projekt w celach zarobkowych. Podejście do tematu z nastawieniem na zysk w 90% skaże cię na upadek. Chcę temu zapobiec, chcę aby choć część ludzi zyskało dobre nawyki nie tracąc przy tym własnej, subiektywnej opinii a zyskując o wiele więcej. Wracając, chcemy utworzyć zespół ludzi, który podoła przyszłości i aktualnym wymaganiom. Chcemy utworzyć zespół uczący się na własnych błędach, aby wykształcić perfekcję. Chcemy pracować razem w zespole, działać wspólnie. Tworzenie danego projektu czy prowadzenie przedsiębiorstwa, zwłaszcza informatycznego, wymaga wiele, wiele, na prawdę wiele poświęcenia i zaangażowania od strony inicjatywy. Czy praca w zespole w tym wypadku nie jest lepsza? Czy działanie wspólnie nad daną rzeczą nie jest lepsze? Nie krytykuję tutaj firm czy zespołów jednoosobowych (jeżeli zespołem można nazwać jedną osobę) bo owszem jest mnóstwo takich wyjątków, które radzą sobie bardzo dobrze i nic do nich nie mam - osobiście należą im się duże gratulacje i duża pizza (jak nie mega!). Po prostu chcielibyśmy stworzyć drużynę, która z każdym kolejnym wyzwaniem będzie nabierała coraz większego doświadczenia. Pewnie komuś (na pewno będą takie osoby) będzie się wydawać, że nie wiem co mówię, że nie mam doświadczenia. Owszem, to prawda. Nie mam wielkiego doświadczenia, jak każdy kto chce się rozwijać. Nigdy nie będzie mało. Wiem co robię, wiem jaki mam aktualny cel na który będą ciągle wpływać różne osoby czy sytuacje. Do rzeczy Jeżeli jesteś osobą (młodą czy dorosłą), która już teraz interesuje się informatyką, programowaniem, tworzeniem grafiki, pracą w zespole, która chce dobrze wystartować w przyszłość a z czasem nawet zarabiać, która nie boi się podejmować nowych wyzwań lecz ciągle chce się rozwijać i nabywać nowego doświadczenia, to mam nadzieję, że znalazłeś odpowiednią drużynę. Nie stawiamy konkretnych wymagań, sami nie jesteśmy jakoś uzależnieni od jakiejś organizacji. Dobrze by było, gdybyś wiedział/a coś nt. informatyki (poradnik jak włączyć komputer niestety nie wystarczy). Ale stop, nie tylko o informatykę chodzi. W naszej administracji na serwerze TeamSpeak znajdują się osoby które kompletnie nie interesują się informatyką. Wyróżnia je zaangażowanie, chęć rozwoju czy zaplanowania swojego wolnego czasu/przyszłości. Wiele osób dołączało do naszego zespołu, po czym odchodziło. Wiele osób zostało i nadal z nami jest i chwalą się tym, czego się nauczyły. Najbardziej jestem dumny z tego, że udało nam się wykształcić system, który pozwala na rozwój każdego przy czym nikt nie czuje się pokrzywdzony (?) czy zniesmaczony do dalszego działania. Tak więc, jeżeli chcesz zacząć robić coś innego, to dołącz do nas. Mam nadzieję, że administracja nie skarci mnie za ten wątek. Zapraszamy do formularza kontaktowego, by zgłosić się jako chętny do naszej drużyny (kliknij tutaj). Utarta formułka Zaprogramuj z nami swoją przyszłość! Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać od tego stwierdzenia Do zobaczenia, Szymoon202. PS Chętnie odpowiem na wszystkie pytania, jeżeli będą one stosowne i na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi