Skocz do zawartości

Zaplecze.org - wracamy z IV edycją!

nikDomi256
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Adnotacja do tematu: Ze względu na narzucony wybór tagów zmuszony byłem wybrać tag "Gildie" który jednak nie oddaje tego, jak działa plugin Towny.

Po półrocznej przerwie, którą poświęciliśmy na robienie IV edycji (z wieloma turbulencjami) chciałbym zaprezentować Państwu IV edycję serwera Zaplecze.org . Tym razem postanowiliśmy uczynić rozgrywkę możliwie przystępną, a jednocześnie ciekawą. Postawiliśmy na plugin Towny, któremu towarzyszy prosta i przejrzysta ekonomia, której konstrukcja wymusza na graczach współpracę w celu budowy miasta, gdyż samotne prowadzenie miasta na Zapleczu jest trudne i będzie wiązać się z niewątpliwie dużą liczbą poświęconego czasu. Byłbym w stanie opisać w tym poście znacznie więcej rzeczy, które charakteryzują nasz serwer, zdaję sobie jednak sprawę, że prawdopodobnie nikt by tego nie przeczytał. Wobec tego pozwolę sobie tylko jeszcze napisać, że Zaplecze.org jest prowadzone przez hobbystów i nie posiada mikropłatności, ponadto nikt w naszej ekipie nie uważa się za profesjonalistę i szczerze to przyznajemy. Zaplecze.org jest prowadzone jako nasze wspólne hobby, nie zaś jako biznes. Teraz już mogę zamilknąć i przedstawić resztę materiału reklamowego:

Bez-nazwy.jpg

Linki, ważne informacje i im podobne:

Discord: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

IP serwera: Zaplecze.org

Strona internetowa: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!    <-- Prace nad nią trwają

Dynmapa: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!   <--Nie pokazuje położenia graczy i tym podobnych, gdyż psułoby to balans rozgrywki - aktualizuje się jednak na bieżąco

Zaplecze wiki (IV edycji): Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!  <-- Będzie rozwijana, posiada już jednak kilka ważnych artykułów. Gracz po zaznajomieniu się z nią powinien być nieco bardziej zaznajomiony z realiami Zaplecza.

Czym zaplecze nie jest (artykuł na wiki): Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <-- Myślę, że jest to ważny artykuł i mimo, że jest ich obecnie mało, chciałem go wyszczególnić. Bowiem przez informacje czym zaplecze nie jest, dowiadujecie się, jakim serwerem jest.

Dodatkowa informacja:

31.12.2018 o godz. 20:00 planujemy odbycie się "Sylwestra z Zapleczem" który byłby oficjalną premierą Zaplecza (mimo, że na IV edycji można było już grać wcześniej, były to jednak głównie testy i wyłapywanie problemów). Jeśli planujesz spędzić sylwestra w domu przy komputerze, a jednocześnie grając z ludźmi kulturalnymi, z pasją, to mam szczerą nadzieję, że nasz serwer będzie dobrym wyborem. Każdemu zaś czytającemu ten spoiler życzę Szczęśliwego Nowego Roku.

Życzymy miłej gry i mamy nadzieję, że nie zawiedziemy Państwa oczekiwań (a jeśli zawiedziemy, prosimy nam napisać, to pomoże nie zawieść oczekiwań innych graczy)
Administrator serwera Zaplecze.org z ekipą

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nowości na naszym serwerze!

Na prośbę graczy został dodany plugin "Brewery"

6K5PuGg.png

W związku z tym nasz moderator, Calem zrobił świetny komiks

stona1.png

Ponadto urozmaiciliśmy uprawę roślin, co uczyniło grę jeszcze ciekawszą.

D4tffeM.png

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...