Wersana 0 Opublikowano 22 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2018 Witajcie Próbowałam stworzyć plugin na drop w gui jednak nie działa poprawnie. command /drop: trigger: wait 2 tick open chest with 3 rows named "&b&k;;&4&lDROP&b&k;;" format slot 1 of player with 2 diamond named to close then run "&a[&bGracz&a]" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 22 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2018 Tak wygląda poprawnie napisany skrypt twojego autorstwa: command /drop: trigger: open chest with 3 rows named "&b&k;;&4&lDROP&b&k;;" to player wait 1 tick format slot 1 of player with 2 diamonds named "&a[&bGracz&a]" to close then run "komenda" stop Zapomniałeś o dopisaniu "to player" przy open chest [...], oraz pomyliłeś składnię format slot'a. Dla twojej wiadomości. Sposób, w który tworzysz gui jest już strasznie stary i nie jest zalecane jego używanie. Od siebie mogę dodać następujące rady, pokażę to na przykładzie: command /drop [<text>]: trigger: open chest with 3 rows named "&b&k;;&4&lDROP&b&k;;" to player wait 1 tick set slot 1 of player's current inventory to 2 diamonds named &a[&bGracz&a]" stop on inventory click: if name of player's current inventory isn't "&b&k;;&4&lDROP&b&k;;": stop cancel event if clicked slot = 1: //akcja stop stop Przy komendzie warto dodać "[<text>]" by nie wyświetlał się komunikat "Usage [...]" przy użyciu komendy przez argumentu. Od siebie polecam używanie zamiast format slot'a, set slot'a, a następnie tworzenie akcji w evencie on inventory click. Jest to z pewnością mniej "zbugowany" sposób. Ponadto wg mnie przynajmniej - ładniej wygląda :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wersana 0 Opublikowano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2018 Wiesz może jak zrobic opis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stefanik11 61 Opublikowano 22 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2018 format slot 1 of player with 2 diamonds named "&a[&bGracz&a]" with lore "..." to close then run "komenda" Lub set slot 1 of player's current inventory to 2 diamonds named &a[&bGracz&a]" with lore "..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wersana 0
Witajcie
Próbowałam stworzyć plugin na drop w gui jednak nie działa poprawnie.
command /drop: trigger: wait 2 tick open chest with 3 rows named "&b&k;;&4&lDROP&b&k;;" format slot 1 of player with 2 diamond named to close then run "&a[&bGracz&a]"
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi