Technik272 10 Opublikowano 21 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2018 (edytowane) Czesc jak w tytule pisze ten post poniewaz pewnego dnia gralem sobie na mojej sieci serwerowej Kiedy nagle wbilo 3 kolesi wbili na tryb csgo gdzie nagle mieli opy i wlascicieli i dali mi bana i mojej administracji oraz zgrifowali spawna pluginy nie sa z neta nie ma backdoorow chcial bym wiedziec czemu tak sie stalo i jak temu zaradzic szukam jakiegos doswiadcczonego technika kktory sie na tym zna albo mial juz taki przypadek Edytowane 23 grudnia 2018 przez stefanik11 Poprawiam nazwę tematu. Notatka dodana przez stefanik11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtuosso 38 Opublikowano 21 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2018 7 godzin temu, Technik272 napisał: Czesc jak w tytule pisze ten post poniewaz pewnego dnia gralem sobie na mojej sieci serwerowej Kiedy nagle wbilo 3 kolesi wbili na tryb csgo gdzie nagle mieli opy i wlascicieli i dali mi bana i mojej administracji oraz zgrifowali spawna pluginy nie sa z neta nie ma backdoorow chcial bym wiedziec czemu tak sie stalo i jak temu zaradzic szukam jakiegos doswiadcczonego technika kktory sie na tym zna albo mial juz taki przypadek Nie mogli mieć "od tak" op'a, co najwyżej któryś z twoich administratorów im dał takie coś.Jeżeli nie jesteś pewny tego co zaszło, po prostu sprawdź logi i zobacz co się stało pff(jeżeli ktoś dał im op'a to będzie widać od razu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrCarrot 16 Opublikowano 23 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 (edytowane) pff, wprowadź system permisji, oraz dodaj skrypt na serwer: Proszę bardzo Edytowane 23 grudnia 2018 przez MrCarrot marchewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanik11 61 Opublikowano 23 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2018 Za darmo sprzedam Ci radę Z doświadczenia już wiem, że jeżeli coś takiego się dzieję to jak koledzy wyżej - masz jakiegoś kreta, lub błąd leży po stronie technicznej serwera. Upewnij się czy jakaś niepożądana osoba nie ma opa, czy jakiejś grupy administracyjnej. Jeżeli posiadasz bungeecorda jego również musisz odpowiednio zabezpieczyć, np. pluginem IPWhiteList. Ponadto często też problem leży po stronie wtyczki na autoryzacje. Osoby włamujące się potrafią wykorzystać nawet najmniejsze przeoczenie administratora, np. zapamiętywanie sesji logowania. Jeżeli posiadasz auto logowanie premium też może być przyczyną. Sam ostatnio się spotkałem z tym, że takie osoby jakimś trafem logowały się z kont premium moich administratorów na serwer bez dostępu do nich. Przyczyn może być wiele. Musisz szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi