Skocz do zawartości
  • 0

Problem ze skryptem - błąd w konsoli

WPMEDomin
 Udostępnij

Pytanie

Może ktoś mi napisać to żeby nie było błędów? PLZ spami mi w konsoli, sama komenda działa, ale wyskakuje błąd w konsoli, a chciałbym aby nie było.

wyskakuje błąd:

[19:24:08 ERROR]: 'player's fly mode' is not an entity type (Moje Skyrpty.sk, line 257: if player's fly mode is %false%:')

[19:24:08 ERROR]: 'player's fly mode' is not an entity type (Moje Skyrpty.sk, line 261: if player's fly mode is %true%:')

[19:35:44 ERROR]: 'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (Moje Skyrpty.sk, line 265: else:')

command /tp [<offlineplayer>]:
    trigger:
        if player has permission "Tepanie":
            if arg-1 is set:
                if arg-1 is online:
                    teleport player to arg-1
                    send "&8» &fTWOJE&2IP&f.PL &8« &8» &7Zostales przeteleportowany do gracza &6%arg-1%"
                else:
                    send "&fTWOJE&2IP&f.PL &8» &8» &7Gracz nie jest na serwerze!"
            else:
                send "&8* &fTWOJE&2IP&f.PL &8» &8» &7Poprawna Komenda Wpisz: &6/tp [Gracz]"

Edytowane przez WPMEDomin
stefanik11

Wstawiam w code, poprawiam nazwę tematu.

Notatka dodana przez stefanik11

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
5 minut temu, stefanik11 napisał:

Podaj treść błędu wyskakującego w konsoli.

[19:24:08 ERROR]: 'player's fly mode' is not an entity type (Moje Skyrpty.sk, line 257: if player's fly mode is %false%:')

[19:24:08 ERROR]: 'player's fly mode' is not an entity type (Moje Skyrpty.sk, line 261: if player's fly mode is %true%:')

[19:35:44 ERROR]: 'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (Moje Skyrpty.sk, line 265: else:')

• 0

Ten błąd nie dotyczy skryptu, który podałeś. Otwórz plik ze skryptem o nazwie Moje Skyrpty.sk i odnajdź linijkę 257, oraz 261. Podmień tam:

%true%

Na:

true

Oraz:

%false%

Na:

false

To powinno pomóc, jeżeli jednak tak by się nie stało - podaj skrypt znajdujący się w okolicy tych linijek.

• 0
9 minut temu, stefanik11 napisał:

Ten błąd nie dotyczy skryptu, który podałeś. Otwórz plik ze skryptem o nazwie Moje Skyrpty.sk i odnajdź linijkę 257, oraz 261. Podmień tam:

%true%

Na:

true

Oraz:

%false%

Na:

false

To powinno pomóc, jeżeli jednak tak by się nie stało - podaj skrypt znajdujący się w okolicy tych linijek.

bo ja mam duzo skryptow w jednym podac ci je wszytskie?

prosze

5 minut temu, WPMEDomin napisał:

bo ja mam duzo skryptow w jednym podac ci je wszytskie?

prosze

Jestem tu pierwszy raz więc się nie czepiac, rozumiem

Edytowane przez stefanik11
stefanik11

Długie skrypty wstawiamy na code.skript.pl, natomiast krótkie w code. Teraz tylko ostrzeżenie, później będzie warn.

stefanik11

Łączę.

• 0
17 minut temu, stefanik11 napisał:

To powinno pomóc:

pomogło ale inne błędy a dokładnie taki błąd nie wyskakuje

indentation error: expected 2 tabs, but found '->____' [-> = tab, _ = space, ? = other whitespace] (Moje Skyrpty.sk, line 87: wait 2 seconds') [19:42:59 ERROR]: indentation error: expected 2 tabs, but found '->____' [-> = tab, _ = space, ? = other whitespace] (Moje Skyrpty.sk, line 88: send "&8» &fTWOJE&2IP&f.PL &8« &8» &7Zaraz Nastapi Teleportacja &e&lNa Lobby"')

ale wyskakuja błędy takie:

[19:45:07 ERROR]: Invalid use of quotes ("). If you want to use quotes in "quoted text", double them: "". (Moje Skyrpty.sk, line 145: send "')

[19:45:07 ERROR]: 'player' is not an item stack (Moje Skyrpty.sk, line 158: set lore of player's tool to coloured arg')

[19:45:07 ERROR]: 'player's fly mode' is not an entity type (Moje Skyrpty.sk, line 256: if player's fly mode is false:')

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...