Witam, próbowałem sam napisać skrypt na zgłaszanie graczy, co prawda działa, ale nie do końca jak chciałem, co dopisać do skryptu, chcę tak, gdy ktoś napisze /zglos bez podania nicku gracza oraz powodu wyskoczyło mu na chacie wiadomość "Podaj nick gracza" i "Podaj powód zgłoszenia", lecz gdy ja wpisuje samo /zglos na serwerze wyskakuje mi wiadomość, że gracz "<nick>" zgłosił "<none>" za "<none>", a osobie wysyłającej zgłoszenie nic się nie wyświetla, proszę o pomoc z góry dziękuję.
options:
tag: &7[&7kupcia] &6>
command /zglos [<player>] [<text>]:
trigger:
if arg 1 is set:
if arg 2 is set:
loop all players:
if loop-player has permission "creports.receive":
send "{@tag} &cGracz &b%player% &czglosil gracza &b%arg 1% &cz powodu &e%arg 2%" to loop-player
else:
send "&5&lZg&d&llosz&9&lenie &8» &7Podaj powod zgloszenia"
else:
send "&5&lZg&d&llosz&9&lenie &8» &7Podaj nick gracza"
Edytowane przez LjayPL789 Dodaje znaki diakrytyczne; poprawiam interpunkcję; wstawiam w code.
Dodaje znaki diakrytyczne; poprawiam interpunkcję; wstawiam w code.
Pamiętaj, że przeglądarka podkreśla błędy, a Twoim obowiązkiem przed napisaniem posta, jest je poprawienie.
Zastanawiałem się, czy nadać Ci ostrzeżenie za §2.3, ale jeszcze takowego nie posiadasz, więc Ci odpuszczę.
Mam nadzieję, że wykorzystasz to pouczenie.
Pytanie
TheEdwinPL 0
Witam, próbowałem sam napisać skrypt na zgłaszanie graczy, co prawda działa, ale nie do końca jak chciałem, co dopisać do skryptu, chcę tak, gdy ktoś napisze /zglos bez podania nicku gracza oraz powodu wyskoczyło mu na chacie wiadomość "Podaj nick gracza" i "Podaj powód zgłoszenia", lecz gdy ja wpisuje samo /zglos na serwerze wyskakuje mi wiadomość, że gracz "<nick>" zgłosił "<none>" za "<none>", a osobie wysyłającej zgłoszenie nic się nie wyświetla, proszę o pomoc z góry dziękuję.
Edytowane przez LjayPL789Dodaje znaki diakrytyczne; poprawiam interpunkcję; wstawiam w code.
Dodaje znaki diakrytyczne; poprawiam interpunkcję; wstawiam w code.
Pamiętaj, że przeglądarka podkreśla błędy, a Twoim obowiązkiem przed napisaniem posta, jest je poprawienie.
Zastanawiałem się, czy nadać Ci ostrzeżenie za §2.3, ale jeszcze takowego nie posiadasz, więc Ci odpuszczę.
Mam nadzieję, że wykorzystasz to pouczenie.
Notatka dodana przez bludis
https://skript.pl/temat/29634-skrypt-na-zglaszanie-graczy-problem/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi