on rightclick:
if player's tool is fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50":
if {wedkakoniec4} is more than 0:
remove 1 from {wedkakoniec4}
chance of 0.1%:
add 1 crafting table named "&eSkrzynia Rybaka" to player's inventory
send "&2Znalazlem skrzynie..." to player
chance of 1%:
add 1 Cooked Fish named "&bSum Wąsaty" to player's inventory
send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player
chance of 3%:
add 1 pufferfish named "&eWybuchowa Ryba" to player's inventory
chance of 5%:
add 1 clownfish named "&6Ryba Nemo" to player's inventory
chance of 8%:
add 1 Raw Salmon named "&cCzerwona Ryba" to player's inventory
chance of 10%:
add 1 Raw Fish named "&bSledz" to player's inventory
chance of 70%:
send "&4Niestety nic nie znalazlem" to player
else:
send "&4Twoja wedka zostala zniszczona! Pojdz do rybaka i kup nowa!" to player
remove 1 fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50" from player's inventory
On player fishing:
if player's tool is fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50":
cancel event
Więc tak wszystko działa prócz 1 rzeczy
Kiedy chcialem zrobic że kiedy nasza wedka osiagnela by juz 0/50 lvl wedki to jest ona zabierana z ekwipunku i pisze na chacie "Twoja wedka zostala zniszczona" Jednak nie dziala gdyż kiedy klikam prawym trzymajac ta wedkie w lapce nic nie pisze na chacie ze zniszczona oraz nie zabiera z opisu przedmiotu typu raz klikniesz wedka to jest 49/50 potem 2 raz 48/50 + NIE lowi mi ryb. Natomiast kiedy usuwam to zaczyna mi lowić ryby z procentami jednak wolałbym zeby było ograniczenie na ta wedkie. Tak streszczajac to co napisalem chodzi mi o to ze kiedy klikne prawym trzymajac wedkie w lapce niech pisze w opisie przedmiotu 49/50 a kiedy jest 0/50 to zabiera ja z ekwipunku i pisze ten komunikat.
Pytanie
Gość Mirejdz
Witam, tutaj kod:
on rightclick: if player's tool is fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50": if {wedkakoniec4} is more than 0: remove 1 from {wedkakoniec4} chance of 0.1%: add 1 crafting table named "&eSkrzynia Rybaka" to player's inventory send "&2Znalazlem skrzynie..." to player chance of 1%: add 1 Cooked Fish named "&bSum Wąsaty" to player's inventory send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player chance of 3%: add 1 pufferfish named "&eWybuchowa Ryba" to player's inventory send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player chance of 5%: add 1 clownfish named "&6Ryba Nemo" to player's inventory send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player chance of 8%: add 1 Raw Salmon named "&cCzerwona Ryba" to player's inventory send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player chance of 10%: add 1 Raw Fish named "&bSledz" to player's inventory send "&2Znalazlem jakas Rybe..." to player chance of 70%: send "&4Niestety nic nie znalazlem" to player else: send "&4Twoja wedka zostala zniszczona! Pojdz do rybaka i kup nowa!" to player remove 1 fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50" from player's inventory On player fishing: if player's tool is fishing rod named "&6&lElitarna Wedka" with lore "&7Pozostale uzycia: &b%{wedkakoniec4}%/50": cancel event
Więc tak wszystko działa prócz 1 rzeczy
Kiedy chcialem zrobic że kiedy nasza wedka osiagnela by juz 0/50 lvl wedki to jest ona zabierana z ekwipunku i pisze na chacie "Twoja wedka zostala zniszczona" Jednak nie dziala gdyż kiedy klikam prawym trzymajac ta wedkie w lapce nic nie pisze na chacie ze zniszczona oraz nie zabiera z opisu przedmiotu typu raz klikniesz wedka to jest 49/50 potem 2 raz 48/50 + NIE lowi mi ryb. Natomiast kiedy usuwam to zaczyna mi lowić ryby z procentami jednak wolałbym zeby było ograniczenie na ta wedkie. Tak streszczajac to co napisalem chodzi mi o to ze kiedy klikne prawym trzymajac wedkie w lapce niech pisze w opisie przedmiotu 49/50 a kiedy jest 0/50 to zabiera ja z ekwipunku i pisze ten komunikat.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi