Skocz do zawartości
  • 0

Podwodny Survival na nowo?

Adam1997
 Udostępnij

Pytanie

Witam. Po dłuższej przerwie wpadłem na pomysł regeneracji mojego wcześniejszego projektu jakim był Podwodny Survival. Gra polegała tam na tym, że po wpisaniu komendy tworzyła nam się kula, w której "żyliśmy" i ją rozbudowywaliśmy. Problem polegał na tym, że przez ogromną ilość wody dookoła każda osoba miała lagi lub wywalało serwer (nawet przy najlepszym dedyku). Otóż wpadłem na pomysł by utworzyć ponownie ten projekt, jedna kula startowa, 4 małe w jakimś większym odstępie by tam przejść i się dostać. Zamiast wody dałbym jakiś blok (np. Glina), która po zniszczeniu tworzyłaby kwadrat przykładowo wielkości 20x20 bądź mniejszy/większy. Dzięki takiej opcji gracz mógłby spokojnie grać na serwerze bez żadnych problemów. Dodatkowo (jeżeli uda mi się takie coś wykonać) byłyby losowe wyspy z różnymi przedmiotami, tak by gracz mógły się wymieniać danymi przedmiotami, a nie można byłoby ich kupić. Jedyną opcją kupna byłyby sztabki/szmaragdy/diamenty, którymi można stworzyć dalsze przedmioty. Oczywiście dodatkowe bonusy, np. jeżeli dany gracz przegra X czasu otrzyma pięniądze bądź jakiś randomowy item.

Proszę powiedzieć co sądzicie o tym pomyśle. Czy bylibyście chętni na grę w takim trybie? Czy ewentualnie macie jakieś dodatkowe pomysły?

Pozdrawiam.

PS: Moje stare konto to 19Adam97. Można sprawdzić, jednakże dostałem kiedyś warna i niestety nie mogę go odblokować.

Edytowane przez Adam1997

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
16 minut temu, HotAngel2K17 napisał:

chyba slaba maszyna powodowala lagi. Nie lepiej zrobic porządnego hardcore?

Maszyna była bardzo dobra. Porządny hardcore... Takich serwerów jest od cholery... Chciałbym coś nowego lub coś co dawno znikło. Myślałem jeszcze o starym dobrym FreeBuildzie, ale wydaje mi się, że te czasy już zniknęły...

• 0
Godzinę temu, HotAngel2K17 napisał:

chyba slaba maszyna powodowala lagi. Nie lepiej zrobic porządnego hardcore?

Hardcore jest od groma mi się strasznie podoba Adama pomysł i myśle ze wypali a jakiś inny pomysł to może RealLife ale chętnie bym pograł jakbyś zrobił ten tryb

• 0
Godzinę temu, wygram13 napisał:

Hardcore jest od groma mi się strasznie podoba Adama pomysł i myśle ze wypali a jakiś inny pomysł to może RealLife ale chętnie bym pograł jakbyś zrobił ten tryb

Dziękuję za wyrażenie opinii. Myślałem jeszcze o stworzeniu drugiego projektu jakim jest FreeBuild + Survival jak za starych czasów, koło stu działek na start i ogromna mapa do gry... 5 lat temu jak grałem w to grę jak "typowy nolife" takie co było dosyć popularne. Teraz widzę, że freebuildy są, ale, np. jedna mapa działek druga do zdobywania surowca, dodatkowo po 5000 slotów... Ja myślałem o takim małym, jak się kiedyś grało przykładowo 40 slotów, chyba, że byłoby dużo osób zainteresowanych to dołożyć...

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...