nwse 131 Opublikowano 28 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2018 (edytowane) . Edytowane 10 lutego 2019 przez SernickLOL .. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/26381--/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav 7 Opublikowano 28 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2018 Ty to chcesz dać na konkurs miesiąca? xDDD To jest po prostu skrypt na drop ze zmienionym dropem + gui. Mocne 4/10 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/26381--/#findComment-173732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nwse 131 Opublikowano 28 marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 marca 2018 7 minut temu, Skav napisał: Ty to chcesz dać na konkurs miesiąca? xDDD To jest po prostu skrypt na drop ze zmienionym dropem + gui. Mocne 4/10 Widzę, że nie oglądasz całych skryptów kolego ;D Obejrzyj go jeszcze raz a zrozumiesz o co w nim chodzi. Nie jest to zmieniony skrypt na drop z GUI ;D Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/26381--/#findComment-173734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knugi 794 Opublikowano 28 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2018 (edytowane) @Skav, niepotrzebnie krytykujesz kolegę @SernickLOL. Fajnie, że ustawiłeś konfigurację skryptu, lecz jest on w skrypcie. I za dużo nie można w nim edytować bo ustawiłeś stałych 13 rzeczy. Muszę ustawić 13 rzeczy, Bo inaczej skrypt wywali błąd, polecam to zmienić (najlepiej poprzez konfigurację na zmiennych (czyli dla takich jak ty), albo YAML (lecz nie polecam go używać w skryptach na tak zwany 'drop') [Serio, przyznaję rację dla @Skav, lecz Cię nie potępiam . Sam kiedyś takie skrypty pisałem, lecz nie publikowałem ] I w tym momencie mogę Ci trochę podpowiedzieć: * w evencie on script load, zapisujesz dany przedmiot do zmiennej set {wielkanoc::1} to diamond set {wielkanoc::2} to redstone set {wielkanoc:::3} to iron ingot [And more other] O razu możesz dorobić do tej zmiennej procenty: #Konfiguracja szans na drop pisanki kilofami: #Zmieniac tylko szanse, nie tykać zmiennych :P set {wielkanoc.pisanka::wooden pickaxe} to 1 set {wielkanoc.pisanka::stone pickaxe} to 1.2 set {wielkanoc.pisanka::iron pickaxe} to 1.3 set {wielkanoc.pisanka::gold pickaxe} to 1.7 set {wielkanoc.pisanka::diamond pickaxe} to 1.5 #Konfiguracja szans na drop koszyka kilofami: #Zmieniac tylko szanse, nie tykać zmiennych :P set {wielkanoc.koszyk::wooden pickaxe} to 1 set {wielkanoc.koszyk::stone pickaxe} to 1.2 set {wielkanoc.koszyk::iron pickaxe} to 1.3 set {wielkanoc.koszyk::gold pickaxe} to 1.7 set {wielkanoc.koszyk::diamond pickaxe} to 1.5 #Konfiguracja lootu z pisanki, (item, szansa) #Tutaj juz mozecie dodawac zmienne :) set {wielkanoc::1} to "diamond, 1" set {wielkanoc::2} to "redstone, set {wielkanoc:::3} to "iron ingot, 5) [And more other] Możesz też dorzucić konfigurację nazwy pisanki i koszyka Zapytasz, jak to teraz przerobić w eventach [on mine of stone], [on place of chest]. To jest proste, bo nie musisz wypisywać wszystkich wyjątków, tak jak w tym skrypcie to zrobiłeś, tylko bierzesz pętle i zawijasz kod Spoiler on script load: #Konfiguracja szans na drop pisanki kilofami: #Zmieniac tylko szanse, nie tykać zmiennych :P set {wielkanoc.pisanka::wooden pickaxe} to 1 set {wielkanoc.pisanka::stone pickaxe} to 1.2 set {wielkanoc.pisanka::iron pickaxe} to 1.3 set {wielkanoc.pisanka::gold pickaxe} to 1.7 set {wielkanoc.pisanka::diamond pickaxe} to 1.5 #Konfiguracja szans na drop koszyka kilofami: #Zmieniac tylko szanse, nie tykać zmiennych :P set {wielkanoc.koszyk::wooden pickaxe} to 1 set {wielkanoc.koszyk::stone pickaxe} to 1.2 set {wielkanoc.koszyk::iron pickaxe} to 1.3 set {wielkanoc.koszyk::gold pickaxe} to 1.7 set {wielkanoc.koszyk::diamond pickaxe} to 1.5 #Konfiguracja lootu z pisanki, (item, szansa) #Tutaj juz mozecie dodawac zmienne :) set {wielkanoc::1} to "diamond, 1" #Mozesz tez tutaj ustawiac ilosc itemow :) set {wielkanoc::2} to "5 redstone, set {wielkanoc:::3} to "32 iron ingot, 5) [And more other] on mine of stone: loop {wielkanoc.pisanka::*}: set {_kilof} to "%loop-index%" parsed as item if type of {_kilof} is type of {_kilof}: set {_chance} to {wielkanoc.pisanka::%loop-index%} chance of {_chance}%: give 1 egg named "&cP&6i&3s&5a&9n&4k&2a &aWielkanocna" to player send "&aGratulacje! Wydropiles &cPisanke&a!" exit loop #I analogicznie tak samo z koszykiem :) loop {wielkanoc.koszyk::*}: set {_kilof} to "%loop-index%" parsed as item if type of {_kilof} is type of {_kilof}: set {_chance} to {wielkanoc.koszyk::%loop-index%} chance of {_chance}%: give 1 bucket named "&cK&6o&3s&5z&9y&4k &aWielkanocny" to player send "&aGratulacje! Wydropiles &cKoszyk&a!" stop #Brawo ! Skróciłem twój event 42 lini do 17 :D on place of chest: if player's tool is chest named "&cK&6o&3s&5z&9y&4k &aWielkanocny": if player has a egg named "&cP&6i&3s&5a&9n&4k&2a &aWielkanocna": set block to air remove 1 egg named "&cP&6i&3s&5a&9n&4k&2a &aWielkanocna" from the player loop {wielkanoc::*}: #Mam taki tekst = "diamond, 1" - mam tutaj dwie informacje. Item i liczbę. Muszę te dwie rzeczy oddzielić w dwie różne zmienne. #Pobieram tekst, który jest po moim znaczku ',' (Przecinek), dodaje 2, by pobrac sama liczbe i parseduje je jako number, poniewaz bede jej uzywal w conditional "chance of" set {_chance} to (subtext of "%loop-value%" between index (index of ", " in "%loop-value%") + 2) parsed as number chance of {_chance}%: #Szansa weszla, teraz moge pobrac item #Pobieram tekst, który jest do mojego znacza ',' (Przecinek) - To będzie mój item i go parseduje jako item (wtedy on bedzie mogl byc dodany do ekwipunku gracza. set {_item} to (subtext of "%loop-value%" between index 0 and index (index of "," in "%loop-value%") - 1) parsed as item #I wyrzucasz item na ziemie. drop {_item} #Jezeli chcesz, aby mogl wydropic jeden item albo nic piszesz 'stop' - super opcja w skript, przydatna do oszczedzania procesora przed zbednym analizowaniem dalszego kodu i w pętlach. #Wow, Skróciłem twój event 40 lini do 5 (odliczylem komentarze) i bedzie lepiej dzialal bo obsluzy tyle itemow ile ci dusza zapragnie :D Mozesz samodzielnie do tego dopisac: GUI i tę nazwę Wyróżniasz się tym skryptem tylko, tym że jest wielkanocny, a tak naprawde to jest kolejny ala case Nie przejmuj się krytyką i ćwicz dalej Życzę udanych skryptów //Edit, żywy przykład, jak można bawić się pętlami masz w tym przykładzie -> https://www.youtube.com/watch?v=gj0TeD4Izqg Edytowane 28 marca 2018 przez knugi nwse i Skav 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/26381--/#findComment-173814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominos52004 3 Opublikowano 29 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2018 Przydatny skrypt. 7/10 nwse 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/26381--/#findComment-173943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi