Skocz do zawartości
  • 0

Uzależnienie oswajania i rozmnażania zwierząt od posiadanych uprawnień

Pytanie

Chciałbym, by tylko Gracze z odpowiednimi uprawnieniami mogli oswajać i rozmnażać zwierzęta. Dawniej tę robotę robił plugin ModifyWorld, który miał specjalne permisje na interakcję i na oswajanie mobów określonych co do gatunku, więc można było to szczegółowo poustawiać. ModifyWorld stał się jednak reliktem przeszłości, więc postanowiłem sięgnąć do Skripta. Mój silnik to Spigot 1.12.

1. Oswajanie:
Wg instrukcji powinienem wybrać event "On tame". Zdaje się on jednak nie działać. Dla próby zrobiłem coś takiego:

on tame:

player is not sneaking

send "Wiadomosc kontrolna"

Przy oswajaniu wilków żadna wiadomość kontrolna się nie pojawia, nieważne czy trzymam też Shift czy nie. Wg instrukcji nazwa stworzenia jest tylko opcjonalna, więc jej nie podawałem.

2. Rozmnażanie:
Odnośnie rozmnażania nie zauważyłem eventu "on breed" w instrukcji, więc próbowałem tak:

on rightclick on a cow:

player doesn't have permission "hodowanie.krow"

cancel the event

Niestety, czy to z zezwoleniem czy bez niego, rozmnażanie działa dalej. Wygląda na to, że "rightclick" nie działa na moby, bo jak zrobiłem tak:

on rightclick:

player is not sneaking

send "Wiadomosc kontrolna"

to przy kliknięciu w blok miałem wiadomość, chyba że się skradałem (a więc było ok).

Czy Skript potrafi zatem rozpoznać rozmnażanie, a jeśli tak, to którym eventem?

Z góry dziękuję wszystkim za pomocne posty

Edycja:
Temat do zamknięcia

Edytowane przez Eryk1983S
Problem rozwiązany
https://skript.pl/temat/25829-uzale%C5%BCnienie-oswajania-i-rozmna%C5%BCania-zwierz%C4%85t-od-posiadanych-uprawnie%C5%84/

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...