Witam.
Pytanie myślę do nieco bardziej zaawansowanych magów kodu.
Czy istnieje możliwość w skript przenieść gracza na inne kordy bez utraty prędkości? Wyjaśnię na przykładzie.
Chcę zrobić nieskonczone schody w dół. W tym celu wybudowałem segmentową wierzyczkę jak na rysunku poniżej
i połączyłem to z następującym kodem:
on any move:
y-coordinate of player is smaller than 100:
set {_l} to location of player
set y-coordinate of {_l} to y-coordinate of {_l}+12
teleport player to {_l}
i całość teoretycznie działa. Gracz po przejsciu przez wysokość graniczą oznaczoną jako czerwona linia zostaje przeteleportowany na wysokosc o 1 segment wyższą z tym że teleportacji toważyszy lekkie wrażenie przeskoku spowodowane utratą nabytej prędkości. Ma ktoś jakiś pomysł jak teleportować gracza który spada tak by dalej spadał? a nie tylko postawić go wyżej?
Pytanie
Sołtys™ 29
Witam.

Pytanie myślę do nieco bardziej zaawansowanych magów kodu.
Czy istnieje możliwość w skript przenieść gracza na inne kordy bez utraty prędkości? Wyjaśnię na przykładzie.
Chcę zrobić nieskonczone schody w dół. W tym celu wybudowałem segmentową wierzyczkę jak na rysunku poniżej
i połączyłem to z następującym kodem:
on any move:
y-coordinate of player is smaller than 100:
set {_l} to location of player
set y-coordinate of {_l} to y-coordinate of {_l}+12
teleport player to {_l}
i całość teoretycznie działa. Gracz po przejsciu przez wysokość graniczą oznaczoną jako czerwona linia zostaje przeteleportowany na wysokosc o 1 segment wyższą z tym że teleportacji toważyszy lekkie wrażenie przeskoku spowodowane utratą nabytej prędkości. Ma ktoś jakiś pomysł jak teleportować gracza który spada tak by dalej spadał? a nie tylko postawić go wyżej?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi