Skocz do zawartości
  • 0

ukrywanie help,version itp

divx

Pytanie

Jest możliwość usunięcia komend, ukrycia tak żeby ich nie było widać ?

Chodzi mi konkretnie o to jak wpiszemy np /help to nic nam się nie pojawi na czacie to samo do

• /bukkit:help
  • /bukkit:version
  • /bukkit:versions
  • /bukkit:me
  • /bukkit:msg
  • /bukkit:plugin
  • /bukkit:plugins
  • /help
  • /plugin
  • /plugins
  • /version
  • /versions
  • /me
  • /gamemode
  • /gamerule
  • /s
  • /c
  • /p
  • /t
  • /tell
  • /xp

Tak żeby zwykły gracz nie miał dostępu do tych komend.Czyli tak przykładowo ktoś wpisze /version to mu nic nie wyświetla tak jak by komendy nie było i nie istniała bez komunikatu unknow command type /help ble ble ble [ FAJNIE JAK BY BYLA PERMISIA NA TO CZYLI TEN KTO MA OPA LUB admin.permission do dodania żeby mogli te komendy używać i widzieć ]

2 PROŚBA

Jak ktoś wejdzie na serwer wyjdzie zginie to żeby nie było komunikatu żadnego

I jak kogoś zabijemy to będzie wiadomość

Gracz DivX zabił gracza Zdzichu z Miecz Diamentowy <==== to na czacie wszyscy widzą

Ja DivX'

Zabiles gracza Zdzichu z Miecz diamentowy

On

Zostales zabity przez DivX z Miecz diamentowy

Edytowane przez divx

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Co do tego 1.

on command:    command is "bukkit:help" or "bukkit:version" or "bukkit:versios" or "bukkit:me":        player have permission "uprawnienie":            cancel event            send "Nie mozesz uzywac tej komendy!"

Dodaj sobie więcej komendy, a tam, gdzie masz send w "" wpisujesz wiadomosć "<wiadomosc>"

• 0

Co do tego 1.

on command:    command is "bukkit:help" or "bukkit:version" or "bukkit:versios" or "bukkit:me":        player have permission "uprawnienie":            cancel event            send "Nie mozesz uzywac tej komendy!"

Dodaj sobie więcej komendy, a tam, gdzie masz send w "" wpisujesz wiadomosć "<wiadomosc>"

Nie ma błędów ale to nie działa nic się nie dzieje ;o

• 0

Ups sorki daj w 3 linijce daj player don't have permission "uprawnienie"

Jak nie będzie działać...

Ten sam kod co ja dałem czy coś zmieniłeś? Jak zmieniłeś to podaj kod. Jak nie zmieniłeś to spróbuj

on command "bukkit:help" or "bukkit:version":

(tab) player don't have permission "uprawnienie":

(tab) (tab) cancel event

(tab) (tab) send "Nie!"

《☆》Wysłane z SGS4 przy użyciu tapatalk.

• 0

Ups sorki daj w 3 linijce daj player don't have permission "uprawnienie"

Jak nie będzie działać...

Ten sam kod co ja dałem czy coś zmieniłeś? Jak zmieniłeś to podaj kod. Jak nie zmieniłeś to spróbuj

on command "bukkit:help" or "bukkit:version":

(tab) player don't have permission "uprawnienie":

(tab) (tab) cancel event

(tab) (tab) send "Nie!"

《☆》Wysłane z SGS4 przy użyciu tapatalk.

Poprawiłem tak jak mówiłeś na to i działa dzięki wielkie ! 

on command:    command is "bukkit:help" or "bukkit:version" or "bukkit:versios" or "bukkit:me" or "help" or "plugins" or "plugin" or "version" or "versions":        player don't have permission "uprawnienie":            cancel event            send "Nie mozesz uzywac tej komendy!"

KTO POMOŻE teraz z prośbą drugą po pierwsza udana

• 0

@up będzie i stara wiadomość i nowa

DocNieBoli

on death:	set the death message to "Gracz %attacker% zabil gracza %victim% z %attacker's tool%!"		send "Zabiles gracza %victim% z %attacker's tool%!" to attacker		send "Gracz %attacker% zabil cie z %attacker's tool%!" to victimon join:	set the join message to ""on quit:	set the quit message to ""

Nie jestem pewny czy to usunie całkowicie wiadomość, czy da na chat pustą linijkę ;_;

Jak chcesz polskie nazwy to dajesz tak:

on death:	set {_x} to attacker's tool	replace all "diamond sword" with "diamentowy miecz" in {_x}	replace all "golden sword" with "zloty miecz" in {_x}	replace all "iron sword" with "zelazny miecz" in {_x}	set the death message to "Gracz %attacker% zabil gracza %victim% z %{_x}%!"

Ale będziesz musiał dodawać dość dużo narzędzi ;_;
Jak chcesz dodać nowe narzędzie to dajesz linijke replace all "<angielska nazwa narzedzia>" with "<polska nazwa>" in {_x}

• 0

@up będzie i stara wiadomość i nowa

DocNieBoli

on death:	set the death message to "Gracz %attacker% zabil gracza %victim% z %attacker's tool%!"		send "Zabiles gracza %victim% z %attacker's tool%!" to attacker		send "Gracz %attacker% zabil cie z %attacker's tool%!" to victimon join:	set the join message to ""on quit:	set the quit message to ""

Nie jestem pewny czy to usunie całkowicie wiadomość, czy da na chat pustą linijkę ;_;

Jak chcesz polskie nazwy to dajesz tak:

on death:	set {_x} to attacker's tool	replace all "diamond sword" with "diamentowy miecz" in {_x}	replace all "golden sword" with "zloty miecz" in {_x}	replace all "iron sword" with "zelazny miecz" in {_x}	set the death message to "Gracz %attacker% zabil gracza %victim% z %{_x}%!"

Ale będziesz musiał dodawać dość dużo narzędzi ;_;

Jak chcesz dodać nowe narzędzie to dajesz linijke replace all "<angielska nazwa narzedzia>" with "<polska nazwa>" in {_x}

Działą wszystko zajebiscie dzięki za pomoc :)

Zamek ~sebafudi

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...