ZombieMc 0 Opublikowano 15 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 Witam. Wiem ze to nie to forum ale mam pytanie. Chce wgrać drugą mapę na serwer mc. Mam spawn ale chce druga, jak to zrobić i jak sie przemieszczac miedzy mapami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krystian Krycha 8 Opublikowano 15 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 Wgraj plugin multiverse-core i masz potem do niego w piździet poradników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 598 Opublikowano 15 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 (edytowane) Robisz dwa takie same spawny, i jeden świat nazywasz spawn1 a drugi spawn2 i wgrywasz to: on any move: if player is in world "spawn2" or "spawn1": if x-coordinates of player > 150 or x-coordinates of player < -150: execute console command "mv tp spawn1" send "&cOpuszczasz spawn." tp(player) else if z-coordinates if player > 150 or z-coordinates of player < -150: execute console command "mv tp spawn1" send "&cOpuszczasz spawn." tp(player) else: send "&aWchodzisz na spawn." chance of 50%: execute console command "mv tp spawn1" tp(player) else: execute console command "mv tp spawn2" tp(player) function tp(p: player): set {_w} to {_p}'s world set {_x} x-coordiantes of {_p} set {_y} y-coordiantes of {_p} set {_z} z-coordiantes of {_p} while({_p}'s world is not {_w}): set x-coordianates of {_p} to {_x} set y-coordianates of {_p} to {_y} set z-coordianates of {_p} to {_z} Myślę, że zadziała. Spawn ma 150 kratek i jest podzielony na 2 "sektory". Jest on przydzielany losowo. Nie zapomnij odpowiednio nazwać światów. Nie patrz na tablulatory, jak skopiujesz to będzie okej. Edytowane 15 listopada 2017 przez KrejzolekPRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ZombieMc 0
Witam. Wiem ze to nie to forum ale mam pytanie.
Chce wgrać drugą mapę na serwer mc. Mam spawn ale chce druga, jak to zrobić i jak sie przemieszczac miedzy mapami?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi