TheDedi 0 Opublikowano 14 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2017 Witam, posłużyłem się poradnikiem Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Lecz po jego wykonaniu napotkałem na błąd: [email protected]:/usr/share/xt_geoip# iptables -I INPUT -m geoip --src-cc US -j DROP iptables: No chain/target/match by that name. Serwer KVM więc nie wiem dlaczego pojawia się tego rodzaju błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielecki 279 Opublikowano 14 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2017 Nie -I[nsert], tylko -A[ppend]. Spróbuj zmienić na iptables -A INPUT -m geoip --src-cc US -j DROP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDedi 0 Opublikowano 15 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 @Bielecki niestety ale problem nadal występuje [email protected]:/home/minecraft/survival$ sudo iptables -A INPUT -m geoip --src-cc US -j DROP iptables: No chain/target/match by that name. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielecki 279 Opublikowano 15 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 Jaki masz output z sudo iptables -S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDedi 0 Opublikowano 15 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 Wykryłem problem i dziękuje wszystkim którzy próbowali pomóc Pakiet xtables-addons-common nieprawidłowo się zainstalował.. Jeszcze pytanko co do tematu wie ktoś może jak zablokować wszystkie kraje oprócz PL,DE,UK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymoonDev 21 Opublikowano 15 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 AuthMe obsługuje taką funkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDedi 0 Opublikowano 15 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2017 @SzymoonDev tutaj nie chodzi mi o tego rodzaju blokadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDedi 0 Opublikowano 21 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2017 Hymm, witam powracam do pytania napotkałem ponownie na problem po reinstalacji serwera Dla polecenia: iptables -A INPUT -m geoip --src-cc A1 -j DROP Mam błąd: iptables: No chain/target/match by that name. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielecki 279 Opublikowano 21 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2017 (edytowane) Skoro to samo, to spróbuj sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install xtables-addons-common Edytowane 21 listopada 2017 przez Bielecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TheDedi 0 Opublikowano 21 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2017 Niestety ale nadal nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TheDedi 0
Witam, posłużyłem się poradnikiem Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Lecz po jego wykonaniu napotkałem na błąd:
Serwer KVM więc nie wiem dlaczego pojawia się tego rodzaju błąd
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi