Już tutaj prosiłem o system działek, ale ten ma być zupełnie inny, poprzedni dopisywał do istniejącego cuboida, ten tu ma tworzyć samoczynnie cuboida!
To wiec taka zasada działania:
Gracz wpisuje /land i dostaje okienko (GUI) z wyborem rozmiaru regionu (10x10, 20x20, 40x40), VIP zaś po wpisaniu /land dostanie możliwość wyboru takich rozmiarów jak (10x10,20x20,40x40 oraz 50x50, 100x100 i 200x200). No dobra wygląda jak normalny skrypt albo plugin ..... ale płacimy tu sztabkami złota za działkę . Gracz może posiadać jedną działkę, a VIP dwie. Początkowo ustawcie wszystko na 5 sztabek złota, ja sam to potem ogarnę Nwm czy w skrypcie to będzie hmm... dość wydajne, ale spróbujcie. No dobrze gracz płaci za działkę, skrypt tworzy mu działkę za pomocą WorldGuard, jeśli się da fajnie gdyby był wybór "flag" w okienku, ale zadowolę się nawet jak plugin automatycznie przyzna flagi: creeper-explosion deny i pvp deny i ważne by działki miały powiadomienia o wyjściu i wejściu na nią. Skrypt bardziej na serwer Survival z działkami. Aha ważne: Musi być jakiś system wykrywania nachodzenia jednego cuboidu na drugi!
Pytanie
Gość XANT3R
Już tutaj prosiłem o system działek, ale ten ma być zupełnie inny, poprzedni dopisywał do istniejącego cuboida, ten tu ma tworzyć samoczynnie cuboida!
To wiec taka zasada działania:
Gracz wpisuje /land i dostaje okienko (GUI) z wyborem rozmiaru regionu (10x10, 20x20, 40x40), VIP zaś po wpisaniu /land dostanie możliwość wyboru takich rozmiarów jak (10x10,20x20,40x40 oraz 50x50, 100x100 i 200x200). No dobra wygląda jak normalny skrypt albo plugin ..... ale płacimy tu sztabkami złota za działkę
. Gracz może posiadać jedną działkę, a VIP dwie. Początkowo ustawcie wszystko na 5 sztabek złota, ja sam to potem ogarnę
Nwm czy w skrypcie to będzie hmm... dość wydajne, ale spróbujcie. No dobrze gracz płaci za działkę, skrypt tworzy mu działkę za pomocą WorldGuard, jeśli się da fajnie gdyby był wybór "flag" w okienku, ale zadowolę się nawet jak plugin automatycznie przyzna flagi: creeper-explosion deny i pvp deny i ważne by działki miały powiadomienia o wyjściu i wejściu na nią. Skrypt bardziej na serwer Survival z działkami. Aha ważne: Musi być jakiś system wykrywania nachodzenia jednego cuboidu na drugi!
Edytowane przez XANT3ROdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/22892-inny-system-dzia%C5%82ek-na-z%C5%82oto/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi