kysu 2 Opublikowano 11 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2017 (edytowane) SERWER HARDCORE O projekcie: Zanim napiszesz „hAhA kOlEjNy sErWer pod hajs!!! I to pewnie izihace haha :D” przeczytaj post do Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!ńca. Dodam też, że grałem na skafie od 6 edycji więc wiem jak się grało i wiem jak powinien wyglądać prawdziwy Hardcore! Chciałbym by został zrobiony na wzór mc.skkf.net czyli: Żadnych vipów, kluczyków, pandor i kitów, jedyne co jest w ItemShopie to unban i kolorowy nick. (Unban 3.5/5 pln, kolorwy nick 7 pln). Bany za śmierć na 3 dni. Trudne itemy na gildie, podobne jak na skafie. (żeby je zdobyć trzeba też trochę chodzić po mapie, nie tylko kopać). Mały drop (oscyluje w 1 % na złoto, 0,5 diamenty, bez dropu pereł, książek, obsydianu itd…) Brak /baza, brak powiększania cuboidów (od razu dostajesz 100x100 cuboid). Brak /spawn, /home, bez jakiejkolwiek teleportacji. PvP w gildii które jest zawsze włączone. Zablokowane punche (i tylko one są zablokowane reszta dozwolona). Stoniarki i obsydianiarki robione ręcznie (Stoniarki robione w craftingu, obsydianiarki z mechanizmem). Brak autoboyfarmerów, autofos i innych głupot. Brak budowania i odnawiania się stoniarek podczas walki (na poziomach 255 w dół) Bez limitu na koxy (drop jest taki mały że nie będzie warto brać np. 5 koxów). Moje „dodatki” (mogą lecz nie muszą być dodane, będą ankiety): Bany za oszusta (naprawmy choć troszkę community ;)). Oddawanie itemów za nogi (gracz który zrobi nogi nie jest karany, musi być filmik jak ktoś umiera w nogach). Płynny knockback i hity (przecież to jest najważniejsze, a patrząc na dzisiejsze serwery MediumHC to pvp wygląda na zasadzie –nikt nie leci i wygrywa ten kto ma więcej cps w makrze + usunięty relog. Bany za makro (na prawy i lewy przycisk). Większa moc tnt (żeby było warto przebijać). Za każde podbicie gildii 16 koxów dla lidera. Nether ON lecz z zabitego Withera wypada 1 „specjalny item”, i z 3 takich specjalnych itemów tworzy się beacona. (trzeba zabić min 3 Withery żeby mieć beacona). Poty na speeda i fire resistance z itemów z Netheru. Wyżej wymienione rzeczy są tylko małym procentem jeżeli chodzi o cały serwer. Na serwerze będzie bardzo dobry anticheat (wszelkie blatant/rage cheaterzy będą od razu banowani permanentnie na IP, forge będzie zablokowany). Jako iż aktualnie nie ma serwerów hardcore (MCHC nie jest serwerem hardcore…) to serwer ma szanse zdobyć wielką popularność! Serwer będzie na wersję 1.8.9 (no chyba, że z blazingpackiem to 1.8.8). Oferuję: Technik - % z przychodów (w granicach 20-40%) + rola Współwłasciciela Oczekuję: Technik: Edycji pluginu na gildie (mam src, trzeba dodać pare mniejszych rzeczy i usunąć pare) Kontakt: Discord: Jucy#6543 Telegram: Jucy Ewentualnie PW na forum Skype (bardzo rzadko sprawdzam): GOSHA X hehe Edytowane 11 listopada 2017 przez kysu HakunekPL i jaku49 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
def750 15 Opublikowano 12 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2017 Gdybym tylko nie był leniwy i nie że "Spróbuj, dasz radę :D!" by gdy będę już w około 60% pracy to już nie będzie mi się chciało ewentualnie to mogę na moderatora kek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 12 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2017 Zgłaszam się na Technika coś "porządnego" wkońcu, meeega pomysł. i wcale mchc nie wystartwalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kysu 2 Opublikowano 12 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2017 5 godzin temu, Inder00 napisał: Zgłaszam się na Technika coś "porządnego" wkońcu, meeega pomysł. i wcale mchc nie wystartwalo Ostatnie edycje mchc to porażka + od kiedy mchc jest hardcorem? Chyba, że hardcore powinien mieć vipy i klucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 12 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2017 Wszystko spoko i fajnie, ale odstrasza fakt, że zapłata to % z dochodów serwera, a nie ustalona wcześniej kwota. Nie opłaca się technikowi tego robić jeśli nie ma pewności, że na tym nie zarobi. Tłumaczenie, że właściciel nie zapłaci z góry, bo musi mieć pewność, że za serwer się zwróci jest bez sensu, bo to właściciel powinien ryzykować, dlatego że to jemu na tym bardziej powinno zależeć, niż technikowi, który chce po prostu na czymś zarobić. Jakbyś był w stanie zaryzykować i zapłacić z góry to polecam dodać na Discordzie: Jaqobb#6998. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaku49 690 Opublikowano 13 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2017 (edytowane) Wątpię że ktoś zagra bo teraz community dzieli się na dwie części: * 7-12 lat > grają na oszusty i magadropy bo przecież zginą i stracą swoje itemy który kopali 5 minut. * 13-X lat > starają się grać na mchc, mc$u i innych serwerów hc. Ale mi projekt się jak najbardziej podoba. Szkoda że na 1.8 bo to rak wersja Edytowane 13 listopada 2017 przez jaku49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi