Witam chciałbym aby był system reportów że gracz który wywołuje komende /report <text> <text> wpisywało w logi do pliku report i pisało do osoby która ma uprawnienia sprawdzania reportów oraz osoba która by miała uprawnienia sprawdzania reportów wysyłała wiadomość do osoby która wywołała komende /report np
Gracz wpisuje /report <nick> <powód>
Przychodzi do gracza ktory ma permisje sprawdzania reportów wiadomość '%arg1% podejrzany o %arg2'
i zapisuje to się w logi
a osoba która ma permisje pisze /a sprawdzam
i wysyła do osoby która wywołała komende wiadomość tekstowa "twoje zgłoszenie zostało zaakceptowane : sprawdzam"
Aktualnie mam taki kod i nie testowałem go jak mogę go poprawić aby działał jak napisałem na górze
command /report <text><text>:
trigger:
is arg1 is empty:
send "Wpisz poprawną nazwe gracza!"
is arg2 is empty:
send "Podaj powód zgłoszenia!"
else
send "Gracz %arg1% jest podejrzany o %arg2%" to operator
send "Pomyślnie wysłałeś zgłoszenie" to player
log "Gracz %arg1% jest podejrzany o %arg2%" to "report"
command /a <text><text>:
Pytanie
kuba669g1 0
Witam chciałbym aby był system reportów że gracz który wywołuje komende /report <text> <text> wpisywało w logi do pliku report i pisało do osoby która ma uprawnienia sprawdzania reportów oraz osoba która by miała uprawnienia sprawdzania reportów wysyłała wiadomość do osoby która wywołała komende /report np
Gracz wpisuje /report <nick> <powód>
Przychodzi do gracza ktory ma permisje sprawdzania reportów wiadomość '%arg1% podejrzany o %arg2'
i zapisuje to się w logi
a osoba która ma permisje pisze /a sprawdzam
i wysyła do osoby która wywołała komende wiadomość tekstowa "twoje zgłoszenie zostało zaakceptowane : sprawdzam"
Aktualnie mam taki kod i nie testowałem go jak mogę go poprawić aby działał jak napisałem na górze
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi