SzymoonDev 21 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 Cześć, szukam po forach spigota i bukkita ale nie mogę znaleźć. Jaki jest najlepszy sposób na sprawdzanie rodzaju konta? Słyszałem coś o isLegacy(), ale nie jestem pewien. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrejzolekPRO 599 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 Znalazłem coś takiego na spigotmc: import java.io.BufferedReader; import java.io.InputStreamReader; import java.net.URL; import org.bukkit.Bukkit; import org.bukkit.ChatColor; import org.bukkit.entity.Player; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.player.PlayerLoginEvent; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin implements Listener { public void onEnable() { Bukkit.getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); } @EventHandler public void loginEvent(PlayerLoginEvent e) { try { check(e.getPlayer()); } catch (Exception ex) { ex.printStackTrace(); } } public static void check(Player p) throws Exception { URL hasPaid = new URL("https://minecraft.net/haspaid.jsp?user="+p.getName()); BufferedReader in = new BufferedReader( new InputStreamReader(hasPaid.openStream())); String inputLine; while ((inputLine = in.readLine()) != null) inputLine = in.readLine(); in.close(); if (inputLine.equalsIgnoreCase("false")) { p.kickPlayer("You Must Buy Minecraft To Play!"); Bukkit.getServer().getLogger().info(p.getName()+" Tried To Login But They Hasn't Bought Minecraft!"); } } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 6 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2017 patrz na daty umieszczania postów na spigotmc w takim razie, bo ta metoda sprawdzania już została usunięta w nowej odsłonie strony Minecraft'a. do sprawdzania czy gracz jest premium możesz użyć np. tego kodu: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixidi 717 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2017 Uzyj tego Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SzymoonDev 21
Cześć,
szukam po forach spigota i bukkita ale nie mogę znaleźć. Jaki jest najlepszy sposób na sprawdzanie rodzaju konta? Słyszałem coś o isLegacy(), ale nie jestem pewien. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi