Polski Sześcian 93 Opublikowano 12 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2017 (edytowane) Witam Cię! Miałem wrzucić wczoraj ten poradnik, lecz miałem malutki problem z internetem. Wrzucę jeszcze jeden zaległy poradnik Redstone od zera . Żeby nie było... A więc przejdźmy do tematu. Najpierw musimy zbudować ścianę o wysokości min. 2 kratek i o szerokości wynoszącej ilość cyfr, w moim przypadku 10. Potem jak już zbudujemy ścianę musimy postawić na drugiej kratce (licząc od dołu) dźwignie. Możemy też je ponumerować. Następnie z tyłu dźwigni musimy postawić pochodnie. Gdy już to zrobicie musicie zaznaczyć na tym kod. W moim przypadku 325689. A następnie pod pochodniami które nie zgasły postawić jaki kolwiek blok (u mnie bloki lazurytu - żeby lepiej było widać) i je zniszczyć [pochodnie które nie zgasły]. A następnie trzeba postawić pochodnie na ostatnim bloku. Gdy kod będzie się zgadzał ta pochodnia się zapali. A gdy będzie zły to zgaśnie. Potem musimy do tej pochodni podłączyć np. drzwi. Myślę że to tyle w tym poradniku . Biorę się za napisanie zaległego !!! Jakby czegoś brakowało lub jakby coś było źle to piszcie . Edytowane 12 lipca 2017 przez Polski Sześcian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi