Polski Sześcian 93 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 (edytowane) Witam Cię! Tak jak mówiłem, na tym blogu miały być Command Blocki. Uwaga, będę używał następujące oznaczenia: [PL] - Dla osób korzystających z polskiej wersji Minecrafta [EN] - Dla osób korzystających z angielskiej wersji Minecrafta Ale sam powiem wam że wole polską z tego powodu iż te polskie znaczki (ęąśłżźćń) mnie przerażają , nie pasują wielkością do angielskich. - Nie piszcie nic o tym jak mogę zmienić. Nie chce wymuszać czcionki Unicode :P. A więc zacznijmy. Od razu mówię że to dotyczy wersji 1.12. (Nie przyjmuje reklamacji z innej wersji.) 1. Jak zdobyć Command Block? Otóż żeby zdobyć Command Block trzeba użyć komendy /give @p minecraft:command_block Analiza komendy: - /give - daje przedmiot - @p - najbliższy gracz - minecraft:command_block - ID literowe Command Blocka > Jeśli nie macie uprawnień do wpisania tej komendy: - Klikamy esc - [PL] Udostępnij w LAN - [EN] Open the LAN - Potem musimy tam wybrać: [PL] Tryb gry [EN] Game Mode: [PL] Kreatywny [EN] Creative [PL] Zezwalaj na komendy [EN] Allow Cheats: [PL] Wł. [EN] ON - I kilkamy [PL] Uruchom świat w sieci LAN [EN] Start LAN World 2. Stawiamy Command Block 3. Konfigurujemy Command Block > [PL] I kliknij Gotowe > [EN] I kilknij Done 4. Wpisujemy komendę Komenda którą wpiszemy to będzie: /testfor Nazwa_Bytu {SelectedItem:{id:"minecraft:stone"}} Wyjaśnienie komendy: /testfor - Sprawdza Nazwa_Bytu Nazwa_Bytu - Musimy tam wpisać nick, @p, @a, lub @r. {SelectedItem:{id:"minecraft:stone"}} - Sprawdza czy item który ma w ręce Nazwa_Bytu to stone (id:"minecraft:stone") Gdy położycie Komporator od Command Blocka to on się zasila gdy Nazwa_Bytu trzyma stone. Gdy by były jakieś problemy z tym poradnikiem to piszcie. Myślę że może Wam się to przydać do mapek Escape. Pozdrowienia, @Polski Sześcian. Edytowane 13 lipca 2017 przez Polski Sześcian szymuś, BeLWeR, mkko120 i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnomsy 53 Opublikowano 10 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2017 Ciekawe, ciekawe. Czekam na następną część Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeLWeR 17 Opublikowano 12 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2017 Nic dodać, nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi