Skocz do zawartości

[1.12][SV]ourMC.eu - definiujemy Survival!

larinovsky
 Udostępnij

Szybka ankieta na temat serwera :>  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy prezentacja zachęciła Cię do odwiedzenia naszego serwera?

• Tak
    • Nie
    • Nie mam zdania, średniawka :/

Rekomendowane odpowiedzi

Ankieta o kant [ciach] //Michma rozwalić ...

Jak 4 zdjęcia mogły zachęcić kogoś do gry?

Opis serwera to 0! Brak, wiem jedynie że to nie będzie survival :v i koniec informacji

Dodatkowo zdjęcia nic nie pokazują, jakąś wieżyczkę na pustyni, domki od NPC które same się tworzą na mapie, lekko podrasowane na shaderach

Mapę którą masz można pobrać z planetminecraft wpisując "designed Map / WorldGenerator Maps / albo po prostu rozmiar mapy [5k x 5k]"

Moja ocena na prezentację to naciągane 2/10 i to porządnie naciągane

Wstawiłeś też prezkę na MPC sprawdź tam dział Metin2 i jak oni mają opisane prezentacje serwerów 

Edytowane przez Michma1707

54 minuty temu, Jahek napisał:

Mi się zdaje czy Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! czy to forum nie ma licencji od "Community Software by Invision Power Services, Inc.", ponieważ nie widzę tego na samym dole strony.

Jest to opcja, którą można wyłączyć bądź dać swój własny tekst.

Msfdj8s.png

47 minut temu, JPablo napisał:

Ankieta o kant [ciach] //Michma rozwalić ...

Jak 4 zdjęcia mogły zachęcić kogoś do gry?

Opis serwera to 0! Brak, wiem jedynie że to nie będzie survival :v i koniec informacji

Dodatkowo zdjęcia nic nie pokazują, jakąś wieżyczkę na pustyni, domki od NPC które same się tworzą na mapie, lekko podrasowane na shaderach

Mapę którą masz można pobrać z planetminecraft wpisując "designed Map / WorldGenerator Maps / albo po prostu rozmiar mapy [5k x 5k]"

Moja ocena na prezentację to naciągane 2/10 i to porządnie naciągane

Wstawiłeś też prezkę na MPC sprawdź tam dział Metin2 i jak oni mają opisane prezentacje serwerów 

Skąd wiesz, że to nie będzie survival? Byłeś wczoraj na serwerze? Bo dziwnym trafem nie widziałem nikogo o nicku podobnym do Twojego. Mapę, którą mam, NIE MOŻNA pobrać, bo sam ją wygenerowałem. Dwa pluginy, czeeeej, nawet trzy są Ci do tego potrzebne. I troszkę czasu. Dodatkowo, będąc uszczypliwym, jak Ty, zdjęć jest 8. Powinienem zrobić zdjęcie całej mapy, żeby każdy miał wszystko na talerzu? Taaa, jasne. Wejdź na serwer, pograj, eksploruj mapę a znajdziesz więcej ciekawych miejsc, krajobrazów i innych. Co prawda na otwarciu nie było 100 graczy, ale każdy nie miał nic do zarzucenia, bo na tą chwilę wszystko na serwerze działa tak jak należy. Aha, jeszcze wróóóóć, jeżeli o prezentacji mowa - trudno zrobić coś, jeżeli moje umiejętności obsługiwania się PS są marne, bo nie tym się zajmuję. Lepiej było napisać sam tekst typu "zapraszam na hiper,super,mega fajny serwer izihc ip fajnyserwerek.pl"? No nie, więc proszę Cię doceń to, co aktualnie mamy. +edit Co do ankiety - proste pytanie i prosta odpowiedź, ale widocznie dla niektórych to i tak skomplikowane.. :v

Pozdrawiam, i życzę miłego dnia :)

Edytowane przez larinovsky

@larinovsky dopisz do prezentacji jeszcze wersje, oraz usun notke o otwartej administracji, bo syf bedzie mogl sie robic. Co do uzytkownika Jahek, to nawet na niego nie reaguj zbytnio, bo nie zna sie a lubi dodac wlasne 5 groszy

#Edit nie wylaczaj serwera na noc, bo lubie czasem pograc o 2 w nocy 

Edytowane przez Sewer

19 godzin temu, Sewer napisał:

@larinovsky dopisz do prezentacji jeszcze wersje, oraz usun notke o otwartej administracji, bo syf bedzie mogl sie robic. Co do uzytkownika Jahek, to nawet na niego nie reaguj zbytnio, bo nie zna sie a lubi dodac wlasne 5 groszy

#Edit nie wylaczaj serwera na noc, bo lubie czasem pograc o 2 w nocy 

Znalazłem błąd w pluginie i teraz serwer powinien działać bez większych przerw. Uptime aktualnie 1d 2h bez żadnego błędu więc jest progres :)

18 godzin temu, Dorek napisał:

Paczka shaderów to continuum? 

Nie, używam Wisdom Shaders V3, wydajniejsze (o niebo) + ta woda jest piękna :o 

Link do githuba:

https://github.com/bobcao3/Wisdom-Shaders

1 minutę temu, Sewer napisał:

@larinovsky usun jeszcze cleanlaga, bo ten plugin jest irytujacy

Się robi! Też miałem takie odczucie. Ale sam plugin musi zostać, ale wiadomości od następnego restartu będą wyłączone ;)

Dodatkowo, dziś do 20 postaram się wkleić nową prezentację. Myślę że będzie lepsza od aktualnej ;>

Teraz, larinovsky napisał:

Się robi! Też miałem takie odczucie. Ale sam plugin musi zostać, ale wiadomości od następnego restartu będą wyłączone ;)

Dodatkowo, dziś do 20 postaram się wkleić nową prezentację. Myślę że będzie lepsza od aktualnej ;>

mi chodzi o usuwanie itemow wlasnie. Zapomnialem jeszcze dodac, ze zwierzeta ciagle znikaja

Teraz prezentacja wygląda lepiej ;)

Mogę się czegoś dowiedzieć o serwerze, bez potrzeby wchodzenia i zadawania tony pytań

Zawitałbym ale trochę zbyt Easy dla mnie, należę do grupy która woli Hard

Zmieniłbym u Ciebie, rozmiar działek, na start 10x10x50 i kupno złotem większej (35x35x150 > 50x50x256) 

18 godzin temu, JPablo napisał:

Teraz prezentacja wygląda lepiej ;)

Mogę się czegoś dowiedzieć o serwerze, bez potrzeby wchodzenia i zadawania tony pytań

Zawitałbym ale trochę zbyt Easy dla mnie, należę do grupy która woli Hard

Zmieniłbym u Ciebie, rozmiar działek, na start 10x10x50 i kupno złotem większej (35x35x150 > 50x50x256) 

Poziom trudności na serwerze został ustawiony na trudny, nawet w pierwszym akapicie jest napisane :v A działki niech są większe, nie każdemu chce się ciągle je ulepszać a tak po prostu zakupi sobie drugą ;) 

Serwer dobry, pograłem 2 dni 

Szału nie ma, nie jest jakiś mega wypasiony i super, ale ma swój urok, trafiają się tam dzieci ale to graczy się nie wybiera

Jak dla mnie tryb wciąż zbyt łatwy, za łatwo się pozyskuje wszystko, jak i działkę tak i surowce

Po 4h Grania zdołałem zbudować podwodny dom z 3 pokojami, full enchantem, magazyn na swoje przedmioty i zapełnić go w 20%

Mapa zaskakuje ogromną ilością dungeonów co jest bardzo fajne w grze

Zmieniłbym trochę na trudniejsze w serwerze ale cóż, serwer grywalny jest, jak ktoś szuka spokojnej rozgrywki bez tłumu dodatków to niech wbija

22 godziny temu, gnomsy napisał:

Dobry serwer, prosta prezentacja jak i tryb - gram :).

Taki powinien być każdy serwer >.> 

20 godzin temu, JPablo napisał:

Serwer dobry, pograłem 2 dni 

Szału nie ma, nie jest jakiś mega wypasiony i super, ale ma swój urok, trafiają się tam dzieci ale to graczy się nie wybiera

Jak dla mnie tryb wciąż zbyt łatwy, za łatwo się pozyskuje wszystko, jak i działkę tak i surowce

Po 4h Grania zdołałem zbudować podwodny dom z 3 pokojami, full enchantem, magazyn na swoje przedmioty i zapełnić go w 20%

Mapa zaskakuje ogromną ilością dungeonów co jest bardzo fajne w grze

Zmieniłbym trochę na trudniejsze w serwerze ale cóż, serwer grywalny jest, jak ktoś szuka spokojnej rozgrywki bez tłumu dodatków to niech wbija

Jeżeli chodzi o pozyskiwanie surowców - nie zamierzam usunąć dropu z rud, a dodać z kamienia bo to nowotwór serwerów 2k17 :/ A jak ktoś jest zaparty, to prędzej czy później się dorobi :> Masz za dużo - sprzedaj, dokup działki i buduj większe budowle ;)

Napiszę Ci tutaj bo nie mam ochoty rejestrować się na nowych forach (lenistwo i zbyt dużo ich już)

Jak zarabiać pieniądze?

Bo, jeżeli sklepem który jest obecnie aktywny to się nie da  
Już Ci tłumaczę czemu, jeżeli na serwerze będzie 10 graczy a każdy ma po 300$ to łącznie mamy wszyscy 3 000$
Jeżeli coś komuś sprzedam za 100$ to Ja mam 400 a on 200 lecz na serwerze łącznie wciąż jest 3 000$ co oznacza że gdybym sprzedał wszystko co mam to nie będę miał portfela większego niż te 3 000$, trochę kłopotliwa sprawa

Drop z rud zostaw, jest bardzo dobry, mówię tylko że za łatwo się pozyskuje surowce, można by dodać utrudnienia w postaci "przy kopaniu rudy jest tylko 70% szans na jej wydobycie" czyli kopiąc rudę węgla mam 70% szans że wypadnie węgiel i 30% że ruda zniknie (mogę Ci taki skrypt napisać bo łatwy jest)

Dodatkowo, gracze mogą się nudzić po 2/3h grania na mapie, ciągłe chodzenie i kopanie każdego wymęczy, może dodałbyś jakieś minigry?

Spleef, Parkour (nie ten mini mini co na spawnie), Survival G. mogę zbudować Ci na mapie Schron z pułapkami (coś jak mapy escape z pułapkami i systemem redstone)

Na serwerze fajnie się gra, tylko że po godzinie samemu mi się nudzi, a co za tym idzie wychodzę z twojego serwera na inny, gdzie mam jakieś dodatki do gry

30 minut temu, JPablo napisał:

Napiszę Ci tutaj bo nie mam ochoty rejestrować się na nowych forach (lenistwo i zbyt dużo ich już)

Jak zarabiać pieniądze?

Bo, jeżeli sklepem który jest obecnie aktywny to się nie da  
Już Ci tłumaczę czemu, jeżeli na serwerze będzie 10 graczy a każdy ma po 300$ to łącznie mamy wszyscy 3 000$
Jeżeli coś komuś sprzedam za 100$ to Ja mam 400 a on 200 lecz na serwerze łącznie wciąż jest 3 000$ co oznacza że gdybym sprzedał wszystko co mam to nie będę miał portfela większego niż te 3 000$, trochę kłopotliwa sprawa

Drop z rud zostaw, jest bardzo dobry, mówię tylko że za łatwo się pozyskuje surowce, można by dodać utrudnienia w postaci "przy kopaniu rudy jest tylko 70% szans na jej wydobycie" czyli kopiąc rudę węgla mam 70% szans że wypadnie węgiel i 30% że ruda zniknie (mogę Ci taki skrypt napisać bo łatwy jest)

Dodatkowo, gracze mogą się nudzić po 2/3h grania na mapie, ciągłe chodzenie i kopanie każdego wymęczy, może dodałbyś jakieś minigry?

Spleef, Parkour (nie ten mini mini co na spawnie), Survival G. mogę zbudować Ci na mapie Schron z pułapkami (coś jak mapy escape z pułapkami i systemem redstone)

Na serwerze fajnie się gra, tylko że po godzinie samemu mi się nudzi, a co za tym idzie wychodzę z twojego serwera na inny, gdzie mam jakieś dodatki do gry

Wszystko będzie z czasem dodawane na serwer, tak jak pisałem na czacie - gracze będą chcieli, to dołożę wszelkich starań, żeby to zrobić ;)

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...