Dobra szukam sposobu aby sprawdzić czy gracz posiada ilość itemów zgodną z tym co podał
command /wpłać <text> <integer>:
trigger:
if arg 1 is "drewno":
if arg-2 is bigger than 0:
if player has [Tutaj ilość z arg-2] wood:
add arg-2 to {drewno}
else:
send "Nie posiadasz tyle drewna"
Problem jest taki że nie możn zastosować arg-2 %arg2% %amout of wood% %amout% set arg to {zmienna} ... loop all items in player's inventory (liczy stakami a nie podaje że stak ma 64 drewna 1 stak = 1 item)
Chcę żeby wpisując że mam 138sztuk drewna skrypt sprawdził czy nie kłamię, nie mogę podać if player has 130 wood bo kolejnym razem pisze 135 / 1000/ 2435 więc musi to być zmienna
Pytanie
LordYu 296
I przyszła kryska na matyska :_:
Dobra szukam sposobu aby sprawdzić czy gracz posiada ilość itemów zgodną z tym co podał
command /wpłać <text> <integer>:
trigger:
if arg 1 is "drewno":
if arg-2 is bigger than 0:
if player has [Tutaj ilość z arg-2] wood:
add arg-2 to {drewno}
else:
send "Nie posiadasz tyle drewna"
Problem jest taki że nie możn zastosować arg-2 %arg2% %amout of wood% %amout% set arg to {zmienna} ... loop all items in player's inventory (liczy stakami a nie podaje że stak ma 64 drewna 1 stak = 1 item)
Chcę żeby wpisując że mam 138sztuk drewna skrypt sprawdził czy nie kłamię, nie mogę podać if player has 130 wood bo kolejnym razem pisze 135 / 1000/ 2435 więc musi to być zmienna
https://skript.pl/temat/19445-if-player-has-arg-2-items/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi