DzonyS 0 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Otóż mam problem, bo chcę zrobić status serwera ale żeby automatycznie się odswieżał w postaci bannera. Żeby pokazywał on, liczbe graczy online w tej chwili. Wiem że potrzeba do tego bilbioletki GD. Ale za chiny ludowe, nie wiem jak to zrobić.. Pomoże ktoś, albo udostępni skrypcik?//Caps w tytule ~Myszak Edytowane 9 kwietnia 2017 przez Myszak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vanillah 76 Opublikowano 1 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2017 Musisz mieć bibliotekę, która łączy się z serwerem Minecraft i pobiera z niego informacje (w Twoim wypadku ilość graczy [status serwera też by się przydał]), polecam Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Następnie używasz pobranych informacji ($server->online $server->online_players oraz $server->max_players) w generowania obrazka w GD. Proste jak budowa cepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DzonyS 0
Witam.
Otóż mam problem, bo chcę zrobić status serwera ale żeby automatycznie się odswieżał w postaci bannera.
Żeby pokazywał on, liczbe graczy online w tej chwili.
Wiem że potrzeba do tego bilbioletki GD.
Edytowane przez MyszakAle za chiny ludowe, nie wiem jak to zrobić..
Pomoże ktoś, albo udostępni skrypcik?
//Caps w tytule ~Myszak
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi