Witam, mam mały problem z loopem. Jak wszystkich graczy którzy mają ustawioną zmienną i zabrać im z tej zmiennej wartość?
Może jeszcze raz prościej:
Zapentliłem zmienną i graczy w niej lecz gdy event (every 1 minutes) się wykona zabiera tą wartość (20) tylko jednemu graczowi. Zrobić aby zabierało wszystkim?
Oto kod:
every 1 minutes:
loop {transformacja::czas::*}:
set {_bossbar} to "%loop-value%" parsed as integer
set {_player} to "%loop-index%" parsed as player
if {transformacja::czas::%loop-index%} <= 0:
delete {transformacja::czas::%{_player}%}
set {transformacja::status::%{_player}%} to false
set {transformacja::moc::%{_player}%} to 0
stop
else:
remove 20 from {transformacja::czas::%{_player}%}
remove bossbar from {_player}
display "&a» &dPozostaly czas transformacji &a«" on bossbar with {_bossbar} percent by 5 seconds for {_player}
stop
Pytanie
Evolve_x3 37
Witam, mam mały problem z loopem. Jak wszystkich graczy którzy mają ustawioną zmienną i zabrać im z tej zmiennej wartość?
Może jeszcze raz prościej:
Zapentliłem zmienną i graczy w niej lecz gdy event (every 1 minutes) się wykona zabiera tą wartość (20) tylko jednemu graczowi. Zrobić aby zabierało wszystkim?
Oto kod:
every 1 minutes: loop {transformacja::czas::*}: set {_bossbar} to "%loop-value%" parsed as integer set {_player} to "%loop-index%" parsed as player if {transformacja::czas::%loop-index%} <= 0: delete {transformacja::czas::%{_player}%} set {transformacja::status::%{_player}%} to false set {transformacja::moc::%{_player}%} to 0 stop else: remove 20 from {transformacja::czas::%{_player}%} remove bossbar from {_player} display "&a» &dPozostaly czas transformacji &a«" on bossbar with {_bossbar} percent by 5 seconds for {_player} stop
Oto komunikat z komendy:
command /comaszdomnie: trigger: send "%{transformacja::status::%player%}%" send "%{transformacja::czas::%player%}%" send "%{transformacja::moc::%player%}%" loop {transformacja::czas::*}: send "%loop-index%: %loop-value%"
Po zapisaniu mnie do zmiennej wygląda to tak:
poprawa SS
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi