Oedeopol 67 Opublikowano 30 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2016 Witam! Dawno mnie tutaj nie było... Może na wstępie powiem, że nie zajmuje się już pisaniem skryptów, nie gram też już w minecrafta. Ale nie o tym dzisiaj chciałem się z wami podzielić.LG G4 - flagowiec roku, warto kupić? Adekwatny do ceny? Jak się spisuje? LG postarało się i wykonało chyba najlepszy swój smartfon jak do tej pory. G4 to topowy telefon pod względem wydajności jak i aparatów. Aparat: Zdjęcia wykonane tym telefonem mają oszałamiającą przejrzystość, nie zauważymy w nich szumów ani żadnych refleksów. Tylny aparat został wyposażony w 16 megapikselową matrycę z trzyosiową stabilizacją obrazu oraz przesłonę f/1.8. Przedni aparat tj. 8 megapikselowa matryca, idealna do idealnych zdjęć selfie. Dwutonowa lampa doświetlająca nie psująca jakości zdjęć. Kilka przykładowych zdjęć: Wzmacniacz, Denon DRA-345R Tuner gitarowy, FZone FT-21 Jakiś Random, Obojniak (To ja, Mężczyzna xd) Ekran: Ekran to 5,5 calowa matryca o rozdzielczości 2K ( 2560px x 1440px ). Kolory są pełne, idealnie nasycone. Nie są zbyt nienaturane. Dla tych, którzy nienawidzą pikseli, polecam ten telefon. Nie ujrzycie piksela, gwarantuję. Dotyk: Dotyk w tym telefonie działa bez zarzutu. Każde przyciśnięcie odpowiada jakąś akcją. Nie przydarzy wam się kilkukrotne klikanie w jakiś element by go wzbudzić. Funkcjonalność i praktyczność: Co do tego to miłe zaskoczenie mnie spotkało. Jest tu więcej niespodzianek od LG niż się spodziewałem. W praktyce, możecie wykorzystać widmo ekranu, które można uruchomić przeciągając palcem od góry ekranu w dół cały czas trzymając palec na ekranie. Ukaże się wam taki mini pasek stanu - poziom baterii, godzina, powiadomienia, zasięg, data i inne informacje. Bardzo zaskoczyło mnie działanie QuickRemote. Działa z wielką precyzją, ma oszałamiający zasięg sięgający do ok 15m. (Wychodziłem na dwór i przez okno przełączałem telewizor xd) Znajdziecie tutaj też SmartSettings, dzięki nim możecie ustawić sobie, że jak będziecie przebywać w domu, włączy wam się Wi-Fi, wyłączy bluetooth i takie tam. Oczywiście dwutonowa latarka led, dająca radę w ciemnościach. Otrzymujemy też diodę powiadomień led, której kolor możemy ustawiać np. do wiadomości sms. Jest 9 kolorów. Wydajność: Telefon wyposażony jest w 3 GB pamięci RAM, 6 rdzeniowy procesor Snapdragon o taktowaniu 1.8 GHz, moduł graficzny Adreno 418 @600MHz. Tutaj nie mam nic do zarzucenia. Telefon śmiga, apki otwierają się w ułamku sekundy. Bateria: Tutaj LG się nie popisało... Myślę że bateria o pojemności 3000mAh to trochę za mało jak na 5,5 calowy ekran, 3 GB pamięci RAM i 6 rdzeniowy procesor... Bateria spokojnie wystarczy na 6 godzin normalnego użytkowania. Naładuje się w 100 minut. Design: Tutaj producent się nieźle popisał... Tylne plecki otrzymały pokrycie skórą roślinną (pachnie). Przyciski tradycyjnie z tyłu. Ramki mamy plastikowe lakierowane, z czasem mogą się zetrzeć więc proponuję zainwestować w jakieś etui. Z przodu telefonu natomiast widzimy teksturę karbonitu (karbonu) czy czegoś w tym rodzaju, ukazuję się nam to podczas patrzenia na telefon pod odpowiednim kątem. W użytkowaniu niestety przeszkadza grubość telefonu na ramkach. Wynosi ona ok. 0.5 cm, może nawet mniej, tutaj etui też wskazane. Lekko wygięta konstrukcja i ekran, nie tak jak w LG G Flex2, ale trochę to widać. Na boki telefon też nie ma równej powierzchni, dlatego gdy położymy telefon na twardej powierzchni (biurko, stół, stolik, sedes?), po stuknięciu palcem w ekran, telefon zacznie się kołysać, co trochę przeszkadza, więc zaliczam jako wadę. Cena: 1599 zł Ocena końcowa: 8/10Pytanie: Co lepiej kupić? Baterię o większej pojemności czy powerbank? DaltonEZ 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/15550-lg-g4-opinia-recenzja-pytanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi