Skocz do zawartości

Skrypt PVP + Rangi PVP, Drop ze skrzyn by Czarnypas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem ciekawy skrypt na serwery typu PVP. Z użyciem ekonomii.

Komendy graczy:

1. /staty <nick> - Statystyki danego gracza, czyli zgony ilość zabójstw oraz rangę PVP 
  2. /ranked - Spis rang PVP 
  3. /miecz - 5 Unikalnych mieczy ( od drewnianego do diaxa ) Każdy z nich osobno zlicza ilość zabitych osób danym mieczem.
  4. /skrzynia - Zakup skrzyni z której mogą wypaść rożne itemy. WYMAGANIA: Klucz
  5. /klucz - Klucz otwiera skrzynie
  6. /coins <nick> - Sprawdza ilość coinsow danego gracza.
  7. /wymiana <100, 200, 500, 1000, 10000> - Wymienia coinsy na pieniądze. WYMAGANIA: Ekonomia

Komendy admina:

1. /reset <nick> - Usuwa statystki danego gracza. 
  2. /ustaw <nick> - Ustawia range PVP danego gracza na najwyższą
  3. /coinsdaj <nick> - Daje 10000 coinsow dla danego gracza
  4. /coinsreset <nick> - Usuwa coinsy danego gracza

Permisje:

1. r.reset
  2. r.ustaw
  3. r.coinsdaj
  4. r.coinsreset

Opis skryptu:

Skrypt zawiera wiele elementów, które nieco go wyróżniają. 1. System rang PVP ( coś jak w LOL'u ) im więcej zabitych graczy tym wyższa ranga, ale im więcej razy będziemy umierać nasza ranga może spaść. 2. Zabijając gracza mamy 3% szans na skrzynie oraz 1% na klucz. ( można kupić skrzynie i klucz. /klucz, /skrzynia ). 3. Za zabicie gracza dostajemy 10 coinsow, za które można kupić: Miecze, Skrzynie, Klucze ale można je też wymienić. ( Im więcej coinsow wymieniamy tym więcej kasy dostajemy )

Info:

Upewnij się, że masz zainstalowany: SkriptSkQueryWildSkript, plugin na ekonomie np. Vault, oraz plugin do permisji np. PermissionsEx.

Błędy:

AKTUALNIE NIE ZAUWAŻYŁEM ŻADNYCH, ALE NIE MÓWIĘ ŻE MOŻE ICH NIE BYĆ

KOD:

https://code.skript.pl/0SE9DPtq/

Mam nadzieję, że się spodoba :D 

W razie błędów piszcie.

Edytowane przez CVC
https://skript.pl/temat/15360-skrypt-pvp-rangi-pvp-drop-ze-skrzyn-by-czarnypas/

Skrypt naprawdę fajny, mi się podoba, dużo ciekawych rzeczy i komend, dla mnie przydatne, ładnie zrobiona prezentacja, kod na 779 linijek! itp. 
Ocena = 10/10

//Czyszczę formatowanie ~Myszak

Edytowane przez Myszak
https://skript.pl/temat/15360-skrypt-pvp-rangi-pvp-drop-ze-skrzyn-by-czarnypas/#findComment-106155

• 4 tygodnie później...