KrejzolekPRO 599 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Witam, szukam ludzi którzy chcieli by się zaangażować w projekt napisania sektorów w skrypcie. WYMAGANIA: - Znajomość skriptu i addon'ów, których będziemy używać, - chęć współpracy, - min. 15 lat - chcę, aby był chodź trochę porządek, - dosyć duża ilość czasu poświęcona projektowi. WZÓR PODANIA: Wiek: Doświadczenie: #Ile lat już piszesz skrypty Trochę o sobie: #3-4 zdania Dlaczego ty: Przykładowe skrypty, które napisałeś i co one robią: #linki do tematów, ew. sam kod, np. na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio96 53 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Piszesz serio czy b8? xD bvcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewald Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Ogolnie ektory w skrypcie niewykonalne chyba xd A jesli tak, w przyszlym roku bede mial 15 lat, napisz czy sie zgadzasz jesli tak napisze podanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xar0PL 13 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Chcesz drugiego skafa zrobić tylko w skryptach XDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 599 Opublikowano 19 grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 35 minut temu, Xar0PL napisał: Chcesz drugiego skafa zrobić tylko w skryptach XDDDD Tak XDDDD 51 minut temu, kamcio96 napisał: Piszesz serio czy b8? xD Śmiejesz się z chęcią bym popisał w pluginach, ale samemu mi się nie chcę, a wiem że wiele osób skrypty potrafi pisać, a pluginów nie xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Teoretycznie sie da. WildSkript do przesylania graczy miedzy serwerami, oraz moj RedisHook do przesylania danych miedzy serwerami, i styknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio96 53 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 @up Moja znajomość Skripta jest naprawdę nikła (jestem za stary na to). Nawet nie widziałem że da się przenieść graczy Dlatego Zapytałem czy to b8 Ja nie pomogę bo się nie znam na tym, ale powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 6 minut temu, kamcio96 napisał: @up Moja znajomość Skripta jest naprawdę nikła (jestem za stary na to). Nawet nie widziałem że da się przenieść graczy Dlatego Zapytałem czy to b8 Ja nie pomogę bo się nie znam na tym, ale powodzenia! Zaraz za stary, to można wywnioskowac z poziomu patrzenia w kod API, bez żadnych zbędnych testów. Sam RedisHook napisałem do 30 minut, łącznie z testami i kompilowaniem tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio96 53 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 24 minuty temu, Wizzard napisał: Zaraz za stary, to można wywnioskowac z poziomu patrzenia w kod API, bez żadnych zbędnych testów. Sam RedisHook napisałem do 30 minut, łącznie z testami i kompilowaniem tego Gdy powstał Skript, już wiedziałem jak pisać pluginy. Na początku swojego istnienia nie był zbyt rozbudowany - brak Teamow, Scoreboarda, czy nawet sql to tylko klucz -> wartość. Dlatego za stary I nie mam co robić, to będe patrzeć na kod którego nigdy nie użyje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 599 Opublikowano 19 grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 32 minuty temu, kamcio96 napisał: Gdy powstał Skript, już wiedziałem jak pisać pluginy. Na początku swojego istnienia nie był zbyt rozbudowany - brak Teamow, Scoreboarda, czy nawet sql to tylko klucz -> wartość. Dlatego za stary I nie mam co robić, to będe patrzeć na kod którego nigdy nie użyje xD Bardzo dobry pomysł xD A tak wgl. bierz się za pisanie myharda, bo był to jedyny serwer nie P2W xD Godzinę temu, Wizzard napisał: Teoretycznie sie da. WildSkript do przesylania graczy miedzy serwerami, oraz moj RedisHook do przesylania danych miedzy serwerami, i styknie. To plan działanie już gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itachistudio 3 Opublikowano 20 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 Zapisuję się juz mam zrobione teleportowanie gracza z jednego sektora na 2 xD (jak bym miał randomsk na 1.7.x to by było lepiej ) HcLand i KrejzolekPRO 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 599 Opublikowano 20 grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 Dnia 20.12.2016 o 15:54, Itachistudio napisał: Zapisuję się juz mam zrobione teleportowanie gracza z jednego sektora na 2 xD (jak bym miał randomsk na 1.7.x to by było lepiej ) Razem z Itachim (głównie on xd) mamy już 10% piszemy reszte i wszystko mamy! //poprawka xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itachistudio 3 Opublikowano 20 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, KrejzolekPRO napisał: Razem z Itachim (głównie on xd) mamy już 70% piszemy reszte i wszystko mamy! To nie jest nawet 15 % xD a ten napisał 70 Na obecną chwile mamy zrobinone przechodzenie z jednego sektora na 2 z zapisywaniem eq całego oraz zbroi. Teleportuje gracza na miejsce gdzie przeszedł przez sektor (z yaw oraz pitch). Możecie napisać czy mam tutaj się wypowiadać co już zrobiliśmy i czy mamy dawać DL tego po skończeniu Test przechodzenia na ten moment: Edytowane 20 grudnia 2016 przez Itachistudio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 21 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 @Itachistudio w jaki sposób przekazujecie dane między serwerami? Jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itachistudio 3 Opublikowano 21 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 47 minut temu, Wizzard napisał: @Itachistudio w jaki sposób przekazujecie dane między serwerami? Jestem ciekaw. MySQL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 21 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 3 godziny temu, Itachistudio napisał: MySQL Poyebało? Przecież MySQL jest na to zbyt wolne i mało wydajne (ogółem Skript jest zbyt wolny i mało wydajny, ale to już inna kwestia). Zapiszcie do MongoDB, czy Redis'a. Przecież macie mojego RedisHooka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 599 Opublikowano 21 grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 9 minut temu, Wizzard napisał: Poyebało? Przecież MySQL jest na to zbyt wolne i mało wydajne (ogółem Skript jest zbyt wolny i mało wydajny, ale to już inna kwestia). Zapiszcie do MongoDB, czy Redis'a. Przecież macie mojego RedisHooka! Chodzi o to, że nie umiemy używać redisa ;_; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 21 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 35 minut temu, KrejzolekPRO napisał: Chodzi o to, że nie umiemy używać redisa ;_; A co tu jest do nauki? Przecież baza danych Redis bazuje na schemacie klucz-wartość, tak jak w skryptach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrejzolekPRO 599 Opublikowano 21 grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 7 minut temu, Wizzard napisał: A co tu jest do nauki? Przecież baza danych Redis bazuje na schemacie klucz-wartość, tak jak w skryptach. Instalacja bazy, jak ją podłączyć pod skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 21 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2016 32 minuty temu, KrejzolekPRO napisał: Instalacja bazy, jak ją podłączyć pod skrypt. Baze mozecie umiescic na VPSie za 10zl, sa poradniki na Internecie. Natomiast w skrypcie mozecie uzyc mojego RedisHooka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi