Skocz do zawartości
  • 0

[Zlecenie] RolePlay - kolorowe gwiazdki na chacie.

joanne

Pytanie

Hej, proszę o stworzenie dla mnie (prawdopodobnie) łatwego skryptu na serwer RolePlay. Chciałbym, żeby na chacie wyglądało to o tak:

[Imie_Nazwisko] mówi: No cześć. *przywitał się, wyciągając do niego dłoń.*

Chodzi o to, żeby tekst zaznaczony w gwiazdkach wyróżniał się jakimś kolorem. A jak komuś by się chciało, to mógłby napisać mi jeszcze skrypt na taki czat z komendami (/me, /do, /b, /globalny, /k, /sz), które kompatybilne byłyby z prefixem. Ale to już opcjonalne. Pokażę jak wygląda to teraz, a jak chciałbym, żeby wyglądało.

Joanne mówi: No cześć. *przywitał się, wyciągając do niego dłoń.*

Po dodaniu prefixu pluginem nic się nie zmienia. Chciałbym, żeby to wyglądało tak:

[GodrykO'Hara][Elf] mowi: No cześć. *przywitał się, wyciągając do niego dłoń*

Z góry dzięki.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie chodzi mi o stały tekst. To ma wyglądać tak, że gracz sam wpisuje sobie w gwiazdkach jakiś tekst, który automatycznie ma kolor.

I móglby ktoś jeszcze mi pomóc z tym drugim? :v

KLIKNIJ - tutaj screen tego, jak to wygląda. Tyle, że musiałem wpisać &6*tekst*. Wolałbym, żeby to było automatyczne.

Edytowane przez joanne

• 0
Godzinę temu, joanne napisał:

Nie chodzi mi o stały tekst. To ma wyglądać tak, że gracz sam wpisuje sobie w gwiazdkach jakiś tekst, który automatycznie ma kolor.

I móglby ktoś jeszcze mi pomóc z tym drugim? :v

KLIKNIJ - tutaj screen tego, jak to wygląda. Tyle, że musiałem wpisać &6*tekst*. Wolałbym, żeby to było automatyczne.

on chat:
    cancel event
    send "&c%sender% Mowi: &fHej. &6*%message%*" to all players
    stop

prosze

• 0
16 minut temu, joanne napisał:

Dalej nie o to chodzi. Mam na myśli to, że jeśli JA napiszę coś w tym stylu: *siada* to automatycznie kolor od gwiazdki do gwiazdki zmieni się na złoty.

on chat:
    cancel event
    send "&c%sender% Mowi: &6*%message%&r*" to all players

• 0

Żadne z tych nie działają. Ale to nie jest też aż tak istotne teraz.

Mógłby ktoś się zająć tym drugim skryptem? (razem z komendami /me, /do, /sz, /k, /b, /globalny)

/me skoczył - na czacie: [GodrykO'Hara][Elf]Joanne skoczył. (widoczność na 10 kratek)

/do ma ubraną marynarkę - na czacie: Ma ubraną marynarkę ([GodrykO'Hara][Elf]Joanne) (widoczność na 10 kratek)

/sz chodź bliżej. - na czacie: [GodrykO'Hara][Elf]Joanne szepcze: chodź bliżej. (widoczność na 2 kratki)

/k hej! stój! - na czacie: [GodrykO'Hara][Elf]Joanne krzyczy: hej! stój! (widoczność na 25 kratek)

/b elo ziomy - na czacie Joanne: ((Elo ziomy)) (widoczność 10 kratek)

/globalny Witam. - na czacie &d((Witam.)) (widoczność całkowita)

no i normalne pisanie na czacie bez komendy:

[GodrykO'Hara][Elf]Joanne mowi: >tekst<

Legenda:

[GodrykO'Hara] - prefix ustawiany pluginem Simple-Prefix

[Elf] - ranga ustawiana pluginem PermissionsEX

Joanne - nick, w tym przypadku mój.

Mam gotowy taki plugin, ale nawet jeśli dodam prefix, lub rangę, to na czacie wyświetla się tylko NICK. Jakby ktoś był zainteresowany przerobieniem go, proszę o kontakt na PW. Chyba, że wolisz robić go od nowa.

3 godziny temu, joanne napisał:

Joanne mówi: No cześć. *przywitał się, wyciągając do niego dłoń.*

Po dodaniu prefixu pluginem nic się nie zmienia. Chciałbym, żeby to wyglądało tak:

[GodrykO'Hara][Elf]Joanne mowi: No cześć. *przywitał się, wyciągając do niego dłoń*

Z góry dzięki.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...