Skocz do zawartości

HappyCraft~ Poszukiwana administracja

Nieaktywny

Wejścię  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wejdę na serwer gdy nastąpi start? (chcę zobaczyć czy ktoś chociaż będzie ciekawy jak wygląda)

• TAK
      8
    • NIE
      4

Rekomendowane odpowiedzi

logo.png

info.png Ten temat został pisany na jasną wersję. Proponuję więc ją włączyć aby nie bolały oczy.

Cześć, pomyślałem jak szukam administracji to dobrze aby coś wiedziała o serwerze i nie szła na nie wiadomo jakie [ciach]~ @LogiSV :)

A więc tak. Planuję tam postawić serwery EasyHC oraz SkyBlock. Planuję też dodać serwer Pvp Chest ale to gdy będzie więcej graczy bo aby była tam odpowiednia zabawa minimum 5 osób a trudno dać 5 osób na jednym przy 3 serwerach. Oczywiście jak ktoś się domyśli razem tych serwerów jest (nie licząc pvp chest) 4. Dokładnie to BungeeCord, Lobby (poczekalnia), EasyHC, SkyBlock. To może powiem co zrobiłem sam i ze starym budowlanym, którego już nie ma i jeszcze jednego, którego wyrzuciłem z powodu braku aktywności (5 minut dziennie budowania). To teraz w punktach wypiszę co już jest gotowego.

Gotowe jest:

• mapa lobby
  • pluginy lobby
  • mapa easyhc
  • część pluginów easyhc (80%)
  • grafiki
  • strona www (bez panelu)

Staramy się dostać tutaj na forum serwer partnerski co będzie możliwe po otwarciu serwera. Chwilowo dostajemy pochwały i chęć do pracy.

Spoiler

ss.jpg

Jeżeli @Libter nie zgadza się na pokazywanie tej wiadomości proszę o kontakt meilem. Usunę.

Także, same plusy zgarniamy (chwilowo ;) hi hi).

Mamy domenę, stronę www napisaną bez pomocy. Nie z enderch***u.

Przyszła pora na ilość ramu. Na początek i długie prace techniczne wykupiłem 4GB ramu na VPS lvlup. LvlUp to bardzo dobry hosting i bez lagów (przeciwieństwo słabych serwerów na enderch****). Każdy serwer na początek dostaje 1,5 GB ramu. Tyle starczy na 20 graczy na jednym serwerze. Liczmy się z tym, że to są 2 serwery (EasyHC, SkyBlock). Oczywiście ram zmniejszamy dla serwera mniej aktywnego dla bardziej aktywnego. Nasze serwery muszą być stabilne a po co mieć (przykład) 5GB ramu na EASYHC gdzie gra 5 osób a serwer SkyBlock gdzie jest 2GB ramu i 50 osób i serwer ledwo się trzyma i laguje.

No to koniec informacji (w końcu :)).

Wymagania.

Trzeba poświęcać serwerowi 1h dziennie minimalnie. Ale na 1h nie dostanie się awansu ponieważ to za mało czasu. Serwer jest online 24/7 i aby być 1h dziennie to tylko około 5% czasu gdy serwer jest włączony. Gdy się mu poświęci około 3h czasu dziennego wtedy można zajść do rangi Administratora! Znajomość ortografii to podstawa. U mnie są w tym problemy ale jako właściciel oczywiście samego się nie wywalę tylko będę się starał poprawiać. Nie wymaga żadna rozmowa! U mnie liczy się szybkość pisania i wielozadaniowość. Dając przykład. Robię 2 minuty skript, 3 minuty stronę www oraz 5 minut pilnuję serwerów. Trzeba wszystko robić na raz a nie zostawiać czegoś na potem. Na przkład. Robię stronę www a serwer jest bez opieki administracji. Wchodzi osoba z cheatami i zanim anty aura go zbada zabiję już 3 osoby i spamią na chacie, że stracili przez to wszystko i co za [ciach] serwer. Wychodzę i idą na jakiś lepszy. Tak być nie może ponieważ to już zła reklama na początek startu serwera.

Ilość dostępnych rang.

Załapać można się na obecne rangi:

• moderator - pilnuję czatu
  • pomocnik - pomaga we wszystkim innym admonistratorą
  • skripter - piszę skripty na potrzeby serwera i cieszy się przywilejami moderatora
  • grafik - robi grafiki gdy serwer coś potrzebuje i cieszy się przywilejami moderatora
  • policjant - sprawdza logi w plikach i je czyści, pilnuję aby na ulicach serwera nie było cheaterów oraz jako jedyny ma dostęp do FTP

Wzór podania.

Ranga: 

Opis (postaci):

Minusy:

Plusy:

Dlaczego właśnie ja:

Wszystkich chętnych proszę o napisanie podania na PW.

PS: Każdy dostaje super fajny i wydajny panel na stronie www :) przyda się i ochroni przed dzieciakami (konsola, naprawa serwerów...)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...