Skocz do zawartości

Jak powstał minecraft??

Rekomendowane odpowiedzi

„JAK POWSTAL MINECRAFT? ”

* Zapewne grałeś  w minecraft.  Jednak czy interesowała cię kiedyś jego historia??? Dzisiaj przedstawię wam historię świetnej , ciekawej oraz wielozadaniowej gry minecraft.

·     *    Po informację  sięgniemy do 2009 r.  Mało znany wtedy informatyk Marcus Persson stworzył grę o nazwie Minecraft . Gra ta była wzorowana na grach: Infiniminer , Dwarf Fortress oraz Dungeon Keeper .  Po wersji classic , indev oraz infdev pojawiła się wstępna wersja Alpha , która wydana została 17 maja 2009 r.  Wersja ta była bardzo często aktualizowana . Dodany został wtedy równo legły świat Nether . Powstały również w nim nowe potwory takie jak Pigman oraz Ghost. Po krótkim czasie powstały nowe biomy. Czy na przykład nowe dźwięki dla jaskiń . Ze względu popularności  owej gry kosztowała wtedy 10 euro.

·      *  20 grudnia 2010 r. Stara wersja Alpha stała się legendą ponieważ na rynek wkroczyła faza beta, która miała dać początek Premierze gry .  Owa gra kosztowała wtedy 15 euro.

·      *  Premiera gry Minecraft po wielu aktualizacjach , testach oraz rosnącą popularnością oficjalnie miał mieć premierę 11 listopada 2011 r. jednaka data ta została przesunięta ze względu na odbywający się wtedy MINECON .

·       * Szczęśliwcy z kontami Beta oraz Alpha Mojang ogłaszając , że osoby które posiadały wersje Beta i Alpha mogły cieszyć się oryginalną grą nie dopłacając przy tym ani grosza.

Natomiast gracze , którzy nie kupili gry musieli zapłacić 20 euro .

I Tak oto dochodzimy do końca ! Minecraft jest aktualizowany i chyba każdy z was zna najnowszą wersje ;) . Mam nadzieję , że moje (nieco nie rozwinięte trochę) opowiadanie oświetliło wam jakoś historię gry w którą gracie do teraz !

Autor:

Robinek

https://skript.pl/temat/13212-jak-powsta%C5%82-minecraft/

• 1 miesiąc temu...

Tutaj nie ma wielu ważnych prawdziwych faktów. Wstawiłeś posta z redakcji i nie poprawiłeś faktycznych błędów, które wskazałem... Przez co ludzie mogą myśleć, że Alpha wyszła 17.05.2009 xD

Pogrubiony tekst zamień na wyśrodkowane nagłówki, bo obecnie sprawia, że masz jedno irracjonalne gramatycznie zdanie.

https://skript.pl/temat/13212-jak-powsta%C5%82-minecraft/#findComment-96293

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...