PoweredDragon 1016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2016 Czołem. Dziś porozmawiamy sobie o fizyce . Otóż chodzę sobie do liceum i przygotowuję się cały czas do olimpiady fizycznej, olimpiady astronomicznej, oraz do studiów (w planach jest astronomia lub fizyka kwantowa; w USA lub Szwajcarii, ostatecznie Cebulandia ).Fizyka to przedmiot, którego w pierwszej gimbazjum nie nawidziłem, a w trzeciej już kochałem. W pierwszej miałem 2, a w trzeciej miałem 6 bo byłem laureatem. Złożyłem też samochód na wodę xD btw. warto dodać, że fizyka to także pierwszy przedmiot, który przerażał mnie na śmierć (ofc. nie jako przedmiot, raczej jako obiekty wchodzące w skład nauk fizycznych xd), tj. gdy widziałem jakiś tam film o czarnych dziurach to dwa dni nie mogłem zasnąć. A gdy się dowiedziałem, że spadające gwiazdy mogą być meteorami, to chyba nie patrzyłem przez dłuższy czas na niebo, bo zdarzało mi się widzieć takie kilka razy, a przeca to mogło mnie zabić jak dinozaury!!! MŁODY I GŁUPI JAK BUT! W gimbazjum pod koniec wciągnąłem się w astrofazę i zaczęła mnie astronomia wkręcać more and more i oto jestem przed wami przelewając na was zajawkę idioty z drugiej już liceum Na czym polega mechanizm teleportacji? L /\ ---------------------------------------/ >>>L | | ---------------------------------------K | | ---------------------------------------\ <<<L \/ L Dywizy to tunele Strzałki to tunele skierowane L to lustra K to Kryształ Tunelem środkowym do K leci foton. Chwilę później tunelami dolnym i górnym fotony lecą odpowiednio do luster dolnego i górnego. Foton, który doleciał do Kryształu udeje się tunelem do góry i wpada do lustra górnego po prawej. I tutaj dzieje się magia. Bo dziwnym trafem ten foton znika i co się dzieje? Pojawia się w tunelu dolnym po Prawej tak, jakby odbił się do lustra. MEDŻIK! Jak to się dzieje? Dużo tłumaczenia fachowym językiem. Generalnie cechy fotonów tak jakby się połączyły. Foton Górny i Dolny, o czym wcześniej nie wspomniałem, muszą mieć takie same stany kwantowe, zaś ten lecący do K zupełnie inny. Wtedy te dwa fotony są tak jakby jednym fotonem, a ten foton z kryształu jest z nimi powiązany, więc skoro jest koło jednego, to musi być koło drugiego (Nie jest to do końca tak, ale lepiej wam tego nie wytłumaczę xD). Co się tyczy teleportacji kwantowej? Odległość nie ma znaczenia (choć o nie da się osiągnąć prędkości nadświetlnej :P). Założeń teleportacji kwantowej jest wiele, sposoby generalnie są dwa. Ten i trochę bardziej skomplikowany. Co ciekawe możemy teleportować całą falę, czy nawet grupy cząstek. Drugą rzeczą są fale grawitacyjne. Jest to kolejny (acz pewnie nie ostatni, bo nie jest potwierdzeniem) gwóźdź do trumny teoriom sprzecznym z szczególną teorią względności Einsteina. Wiemy, że są. Wiemy, że mają naturę falową. Poruszają się z prędkością światła i zakrzywiają czasoprzestrzeń. Wiemy, że wytwarzają je ciała działające z przyspieszeniem, ale wiemy, że muszą być one bardzo masywne. Co nam to daje? Będziemy mogli kiedyśtam może je okiełznać i uda nam się fruwać szybciej niż fotony, albo przynajmniej prawie tak szybko (ześlizgując się po czasoprzestrzeni; dosłownie. Zwężając czasoprzestrzeń za sobą i rozszerzając przed sobą osiągniemy nomen omen kosmiczne prędkości To w sumie tyle dla fanów SF i nie tylko. Może ktoś z was polubi fizykę, a jak nie, to mam jeszcze kilka tricków w zanadrzu ;D Kogo zaskoczył tytuł i treść (a raczej ich kompozycja) niech napisze: "Veni, Vidi, Et cecedit"! Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/13140-sience-no-fiction-1-o-mojej-drugiej-mi%C5%82o%C5%9Bci/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi