Skocz do zawartości
  • 0

skrzynki, zmienne osobiste, i nne

Pytanie

Witam,

jestem tu nowy i dopiero zaczynam pisanie skryptów. Miałem pisać mój pomysł w Javie, ale nie ma tak dobrej polskiej społeczności jak...Skript!

Wymyśliłem sobie grę, ale nie mogę pisać szczegółów. No dobra... parę napiszę ;)

Gra miałaby by być wzorowana na grach RPG, takich jak Wrota Arkany itp. Chciałbym, aby właściciele serwera, sami tworzyli całą fabułę rozgrywki, a dokładniej co potzrebuję:

- Komendy(umiem)

- Zmienne dla serwera zapisywane w pliku(nie umiem)

- Zmienne dla każdego użytkownika(też nie umiem)

- Skrzynki, w których tak naprawdę nic nie ma, ale po otwarciu skrzynki przez gracza pojawia się tam kartka(list/książka) z informacjami. Treść listu ma być zależna od nicku gracza. Po zamknięciu skrzynki, ta czyści się.(również nie umiem)

- Wieśniaki, po których kliknięciu ukazują na czacie wiadomość, ale pokazują ją tylko dla gracza, który go kliknie(także nie umiem)

- I najtrudniejsza rzecz:

Przy trybie edycji fabuły, chce żeby admin wycelował celownikiem w skrzynkę, wpisał wtedy komendę z argumentem treści dla listu, a do configu została zapisana: skrzynka, treść listu i LVL listu

Proszę również nie pisać postów w stylu:"Zacznij od czegoś prostszego", bo komendę na ogłoszenia umiem zrobić.

Jeśli, w jakikolwiek stopniu, pomożesz mi, wymienię Cię jako jeden z autorów, całego skryptu :tropereks:

https://skript.pl/temat/12230-skrzynki-zmienne-osobiste-i-nne/

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...