Mam problem z rangą. Otóż napisałem dodatkowe zabezpieczenie w skriptcie do serwera. Polega ono na tym że każdy admin po zalogowaniu dostaje deopa survivala i specjalną rangę puki nie wpisze dodatkowego kodu. Niestety nie wiem czemu ale gdy admin dostanie tą rangę to może sobie dać sam op'a i survivala... Widać że komendy działają i zostają wykonane.
on login:
if player has permission "wotixon.sprawdz":
execute console command "deop %player%"
execute console command "gamemode 0 %player%"
execute console command "pex user %player% group set Zablokowany"
Pytanie
Woti 0
Witam,
Mam problem z rangą. Otóż napisałem dodatkowe zabezpieczenie w skriptcie do serwera. Polega ono na tym że każdy admin po zalogowaniu dostaje deopa survivala i specjalną rangę puki nie wpisze dodatkowego kodu. Niestety nie wiem czemu ale gdy admin dostanie tą rangę to może sobie dać sam op'a i survivala... Widać że komendy działają i zostają wykonane.
RANGA:
Zablokowany: permissions: - wotixon.log - buffshop.cmd - mycommand.cmd.all - essentials.kit.Gracz - essentials.kits - essentials.kits.Gracz - essentials.kit - funnyguilds.player - essentials.motd - essentials.tpa - essentials.tpaccept - essentials.msg - essentials.tell - essentials.sethome - essentials.spawn - essentials.helpop - essentials.home - essentials.spawn - drop_old.stone - modifyworld.* options: bulid: off prefix: '&4&l[Zablokowany]'(to są moje permisje takie same jak do gracza)
event w skrypcie:
on login: if player has permission "wotixon.sprawdz": execute console command "deop %player%" execute console command "gamemode 0 %player%" execute console command "pex user %player% group set Zablokowany"@edit Help?
Edytowane przez WotiOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/11056-ranga-mo%C5%BCe-zmieni%C4%87-tryb-gry/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi