Czy jest możliwość aby tekst na tabliczkach zmieniał się sam? Tzn. gdy ktoś kliknie na tabliczkę którą dołącza się do jakiejś gry to linia 3 zmienia się na "Gracze/max graczy" (to umiem zrobić), ale gdy wyjdzie z serwera aby tekst na tej tabliczce się zmienił. Próbowałem coś w stylu
set {x.%player%} to "%line 3 of clicked block%"
Ale nie mam pojęcia jak zrobić aby ta tabliczka sama się zmieniała (bez klikania na nią). Za pomoc daję + :)
Już działa, kod wygląda tak:
on rightclick on sign: add 1 to {max} set {x1} to location of event-block set line 3 to "%{max}%/24" set line 1 of block at {x1} to "%{max}%/24"on quit: remove 1 from {max} set line 3 of block at {x1} to "%{max}%/24"
To tylko szkielet ale jeśli ktoś będzie potrzebował to będzie umiał zmienić ^^
Pytanie
theneuetimes 522
Siema
Czy jest możliwość aby tekst na tabliczkach zmieniał się sam? Tzn. gdy ktoś kliknie na tabliczkę którą dołącza się do jakiejś gry to linia 3 zmienia się na "Gracze/max graczy" (to umiem zrobić), ale gdy wyjdzie z serwera aby tekst na tej tabliczce się zmienił. Próbowałem coś w stylu
set {x.%player%} to "%line 3 of clicked block%"Ale nie mam pojęcia jak zrobić aby ta tabliczka sama się zmieniała (bez klikania na nią). Za pomoc daję + :)Już działa, kod wygląda tak:
on rightclick on sign: add 1 to {max} set {x1} to location of event-block set line 3 to "%{max}%/24" set line 1 of block at {x1} to "%{max}%/24"on quit: remove 1 from {max} set line 3 of block at {x1} to "%{max}%/24"To tylko szkielet ale jeśli ktoś będzie potrzebował to będzie umiał zmienić ^^
Edytowane przez _RaiZeN_Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/102-automatyczne-zmienianie-tekstu-na-tabliczce/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi