ABS 1 Opublikowano 12 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 (edytowane) Witam, próbuje nauczyć się robienia nowych craftingów i już na samym początku napotkałem problem.. Przy zastosowaniu tego kodu (znaleziony gdzieś na tym forum): # Przykladowy crafting# Data: 2014-06-11# Autor: Ja! on script load: register new shaped recipe for redstone ore using redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust, redstone dust Otrzymuje w konsoli taki oto błąd: Inne informacje:Spigot 1.7.9 Skript i SkriptPlus zainstalowane Zły dział. Przenoszę do Skript>Dodatki>SkriptPlus ~Dragon Edytowane 12 czerwca 2014 przez PoweredDragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hakushami 51 Opublikowano 12 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 Masz SkAddonLib ? Musisz mieć zainstalowane, a jeżeli masz to zmień Spigot'a na Bukkit'a 1.7.2 RO.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ABS 1 Opublikowano 12 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 (edytowane) SkAddonLib zainstalowałem zaraz po napisaniu tematu, ponieważ znalazłem tutaj o nim informację i "nagle" ruszył i skript+ jak i zadziałał magicznie crafting. Tak czy inaczej dzięki za pomoc ale nie obiecuje, że nie będę o nic więcej pytał :D Edit: A mógłbyś mi na szybko podrzucić informację o tym jak zrobić aby ten item miał inny wygląd? Np się świecił lub abym mógł dodać własną ikonkę do resource packa? Edytowane 12 czerwca 2014 przez ABS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hakushami 51 Opublikowano 12 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 (edytowane) on script load: register new shaped recipe for nameditemstack "item;nazwa;opis" using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, Edytowane 12 czerwca 2014 przez Hakushami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ABS 1 Opublikowano 12 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 (edytowane) on script load: register new shaped recipe for nameditemstack "item;nazwa;opis" using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone, using stone,Z tego co zauważyłem w błędzie serwera to nie powinno tam byćusingprzy każdym stone. Tak czy inaczej to i tak nie odpowiada na moje pytanie: (..) żeby item miał inną ikonkę, lub się świecił czy coś. Edytowane 12 czerwca 2014 przez ABS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hakushami 51 Opublikowano 12 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 Nie można zmienić ikonki, ale może się świecić przy pomocy enchantu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ABS 1 Opublikowano 12 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2014 ikonkę mógłbym dodać do resource packa (wiem, że można) ale głównie chodziło mi o "załadowanie" jej do tego itemu. Szukałem w dokumentacji ale jakoś nic nie znalazłem. A enchant stone'a na sharpness V nic nie daje bo się nie świeci :D 1 temat = 1 problem. Zamykam ~Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ABS 1
Witam, próbuje nauczyć się robienia nowych craftingów i już na samym początku napotkałem problem..
Przy zastosowaniu tego kodu (znaleziony gdzieś na tym forum):
Otrzymuje w konsoli taki oto błąd:
Inne informacje:
Zły dział. Przenoszę do Skript>Dodatki>SkriptPlus ~Dragon
Edytowane przez PoweredDragonOdnośnik do komentarza
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi